Létrehozva: 2016.03.27.

Ez az illatos almás táska nem sütőben sült! De akkor hol?

Édes süteményre vágysz, de nincs idõd órákat a konyhában tölteni? Használd ki a szendvicssütõben rejlõ új és új lehetõségeket!

Boltban vásárolható, kész leveles tészta segítségével 10 perc alatt ízletes almás pitét varázsolhatsz az asztalra.

HOZZÁVALÓK:

  • alma
  • leveles tészta
  • cukor ízlés szerint
  • fahéj, szegfűszeg
  • vaníliáscukor vagy vaníliarúd

  •  

    A készen vásárolt leveles tésztát nyújtsd ki 3 mm vastagságúra vagy vegyél egyből vékonyabb változatot! Vágd fel a tésztát úgy, hogy mérete jó legyen a szendvicssütőbe.

    Így készítsd el az almás tölteléket!

    Hámozd meg és kockázd fel az almát!  Kis lábasban 2 evőkanál vízzel kicsit párold meg úgy, hogy ne főjön szét! Keverd hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és vaníliás cukrot. Ha még finomabbra szeretnéd, igazi vaníliát tegyél bele! Ha hígnak találod, szórd meg egy kis liszttel vagy keményítővel.

    Töltsd meg a leveles tésztákat az almás töltelékkel és süsd meg szendvicssütőben!

    Néhány titok, hogy még ízletesebb legyen

  • Az almás töltelékhez ne tegyél vizet, mert elég híg lesz az állaga! Karamellizáld először a cukrot és saját levében párold meg az almát!
  • Vajazd meg az egyik tésztalapot és a vajas oldalát lefelé fordítva terítsd a sütőre! Rakj rá 1-1 evőkanálnyi almát, fedd be a másik tésztalappal. Kend meg a tetejét is vajjal, így nem fog odaégni, és szép aranyszínű lesz.
  • Ne felejtsd el porcukorral meghinteni! Tejszínhabbal mennyei süteményed lesz.
  •  

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek