Létrehozva: 2015.09.05.

Ez a süti mindent visz: rácsos-almás pitetorta

Ebben a vacak idõben minden érzékünk süteményre vágyik! Mi itt a RIPOST-on rácsos almással nyitunk, de ígérjük sorra jön a többi finomság is!

Rácsos almás pitetorta

Megkockáztatjuk, hogy ez a sütemény függőséget okoz. Amikor sül, édes almás-fahéjas-vaníliás gyönyörillatba burkolja a lakásod, és lehetetlen nem megkóstolni!

 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg alma meghámozva, szeletelve

  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

  • 40 dkg liszt

  • 15 dkg vaj

  • 10 dkg porcukor

  • 3 tojás sárgája

  • 3-4 ek. tejföl

  • 1 cs. sütőpor

  • 2 cs. vaníliás cukor

  • 1 ek. zsemlemorzsa

  • csipet só

    Így készítsd:

    Morzsold el a lisztben a vajat, add hozzá a sót, a cukrot, a sütőport, a tojások sárgáját illetve a tejfölt és az egészből gyúrj masszív tésztát.

    Kevés pihenő után a tésztát válaszd szét 2/3-ad, 1/3-ad arányban.

    A nagyobbik részt nyújtsd a sütőedény méretére, de számolj a magassággal is. Igazítsd a tésztát a kivajazott tepsibe. Szórd meg a morzsával illetve a fűszerkeverék másik felével, terítsd rá az almát s hintsd meg a fűszer másik felével. 1-2 evőkanál darált dióval fokozhatod a hatást!

    A sütemény tetejére a tészta egyharmadából készített rácsokat tedd, ha elég ügyes vagy, a tésztacsíkokat egymásba fonod.

     

    A tészta tetejét kend meg cukros tojássárgával, de akár tejjel is jó. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt alatt lesz kész.

    TIPP:

    Ha nem elég savanykás az alma, csavarj rá citromot. Ebben az esetben használd fel a citrom héját is, reszeld bele a tésztába!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek