5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Ez a fagyasztott halrudacska titka, ha így sütöd, nem esik szét

Létrehozva2020. 04. 01. 11:20

Sokszor hiába minden igyekezet, gusztusos, ropogós rudacskák helyett szétesett borzalom lesz a végeredmény. Szerencsére az asszonyok, ha összedugják a fejüket, mindenre találnak megoldást. Mutatjuk a tuti technikákat!

A világ legegyszerűbb ebédje a mirelit halrudacska, de sokan sétálnak bele abba a csapdába, hogy alábecsülik az elkészítését. Ugyanis a legkisebb hibára apró darabokra esik szét, megszívja magát olajjal, és nem csak ronda lesz, de ehetetlen is. Egy magyar csoportban azonban a háziasszonyok elárulták, mi az atombiztos technika halrudacska-ügyben.

 

1. Ne sajnáld az olajat!

Fotó: Profimedia

Ha túl keveset teszel a rudacskák alá, leragad az aljuk, és hamar szétesésnek indulnak. Legalább félig lepje el őket. Abban is sokan egyetértettek a hozzászólók között, hogy megfordítani csak akkor szabad, amikor már keményre sült az aljuk.

 

2. Nem mindegy a hőfok

Az olaj nem csak bőséges, de jó forró is kell legyen. Vigyázat: nem csak a sütés elején kell figyelni a hőfokra, hiszen lehet bármilyen forró az olaj, ha túl sok rudacskát dobsz bele, lehűtik, és szétesés lesz a vége. Egyszerre csak hármat-négyet tegyél a serpenyőbe.

 

3. A sütő a tuti

Fotó: Pixabay

Rengetegen megosztották, hogyan készítik a halrudacskákat, de a többség azonnal rávágta: vacakoljon a fene az olajjal, irány a sütő! Teljesen zsiradékmentesen megsüthető, garantáltan nem esik szét, és nem szívja meg magát. Teheted sütőpapírra, vagy simán a tepsire, a lényeg, hogy kb. húsz perc alatt mindkét oldala ropogósra sül. 180-200 fokra állítsd a sütőt, melegítsd elő, így a rudacskáknak esélyük sincs szétesni.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.