Létrehozva: 2017.05.01.

Eszméletlen, mit művel a palacsintával a szódabikarbóna

Tégy szódabikarbónát a palacsintatésztába és megdöbbensz! Olyan izgalmas palacsintád lesz, mint még soha! Imádni fogod, mert viccesen néz ki, ráadásul így sokkal egészségesebb!

Eddig is tudtuk, hogy a szódabikarbóna az ügyeletes zseni a háztartásokban: tisztíthatsz vele edényt, csempét, csapot, de még vécécsészét is. Kevés vízben feloldva meg is ihatod,  hiszen kiderült, hogy a szódabikarbóna meghosszabbítja az életedet!

De ha meginni lehet, akár meg is ehetjük! Miért is ne tehetnénk bizonyos ételekhez szódabikarbónát?

A kérdés jogos, bár a háziasszonyok pontosan tudják, hogy számos olyan étel létezik, amit kimondottan szódabikarbónával készül. Leginkább a sütőpor helyettesíthető vele, sokan például szódabikarbónával sütik a piskótát, állítólag sokkal magasabbra nő tőle a sütemény tésztája. De fasírtba, zöldségpogácsába is teszik, így lazább, könnyebb lesz az ételek állaga.

És most itt a szuper újítás, a nagy palacsintatrükk!

Tegyél szódabikarbónát a palacsinta tésztájába és megdöbbensz! Eszméletlen formát ölt a palacsinta, amikor kisütöd!

Lyukacsos lesz a palacsinta! Ide süss!

Elképesztően újszerű a látvány, enni pedig hatalmas élmény az ilyen palacsintát!

Lyukacsos-szivacsos állapota miatt sokkal könnyebb a tésztája, mint amit megszoktunk. Mondhatjuk kímélő desszertnek is, hiszen a rengeteg lyuk, amit megeszel vele, egy szemernyi kalóriát sem tartalmaz! Másrészt valóban vigyáz az egészségedre ez a palacsinta, hiszen a szódabikarbóna tartalma miatt így rengeteg bikarbonátot viszel a szervezetedbe - ez az ion pedig lúgos kémhatásával segít megelőzni a szervezet elsavasodását! Lássuk tehát a receptet:

Lyukacsos palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 pohár liszt
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1 ek. cukor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl forró víz
  •  

    Így készítsd:

    1. A lisztet, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a sót keverd simára. Fontos, hogy a massza tényleg csomómentes legyen!

    2. Forrásban lévő vízben keverd el a szódabikarbónát és keverd az alaphoz. Jól dolgozd össze, krémes állagú palacsintatésztát kell kapnod.

    3. Tedd félre a palacsintatésztát, 10 percig hagyd pihenni.

    4. Keverd el az olajat a tésztában.

    5. Jól felforrósított és olajjal átkent serpenyőben süsd ki a lyukas palacsintákat!

     

    Próbáld ki csokikrémmel:

    TIPP:

    Ha kihagyod a cukrot a tésztából, sós tölteléket is tehetsz a lyukas palacsintába. Igazán finom a fetás-spenótos vagy a gombás-húsos változat.

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek