tóth gabi
Paradicsomos ételt fõzni általában nem nehéz. Mégis úgy tûnik, van egy hiba, amit mindenki elkövet.
Csak felvágod a paradicsomot, és bedobod a lábasba – mi ebben a nehéz? Úgy tűnik, a magok és a héj mégis elbánnak velünk, mert nem tudjuk, mikor kell megtartani.
Amikor a főtt paradicsomot összeturmixolod, például befőzés előtt, nyugodtan megtarthatod a magokat, hiszen a turmixgép azokat is felaprítja, és tovább ízesítik a paradicsomszószt. A héjat viszont jobb lehúzni még a folyamat elején. Mártsd egy pillanatra forró vízbe a paradicsomot, és szinte egyben lejön a héja.
Ha salátához, mártogatóshoz, omletthez vagy egytálételhez adod hozzá a paradicsomot, szedd ki a magokat kanállal, és dobd el, mivel túl vizessé teszik az ételt. Héjat akkor hagyd rajta a paradicsomon, ha nem zavar a kész ételben: a mártásban nem igazán jók a héjdarabok, de az egytálételekben vagy a salátában nem zavaró, ha rajta marad a paradicsomon.