RETRO RÁDIÓ

Egészségesebb lett a fánk, így készítsd el almával

Donuts,With,Apples,"apple,Fritters.",Selective,Focus.
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 01. 04. 17:00

Dobd fel az idei farsangot egy kis almával, így kerüljön a fánk az asztalra! Szuper egyszerű receptet mutatunk!

Almás fánk nélkül idén nem lesz farsang! A gyerekek nagy kedvence lesz, és még egészséges is! Ne hagyd ki a sütik közül, előnye, hogy roppant egyszerű elkészíteni. Miután elhatározodmagad, 20 perc múlva ehetitek is ezt a hihetetlen finom kevert almás fánkot!

Almás fánk recept:

Almás fánk Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 25 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • A sütéshez:

  • olaj
  • tetejére:

  • fahéjas porcukor
  • lekvár
  • Így készítsd el:

  • Hámozd meg az almákat, majd reszeld le. Add hozzá a cukrot és keverd jól el. Ezután jöhet a liszt, a sütőpor és végül a tojás, az egészet jól dolgozd el.
  • Kanállal szagass apró fánkocskákat és forró olajban süsd ki!
  • Az almafánkokat fahéjas porcukorral tálalhatod, de lekvárt is adhatsz hozzá!
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    Az alma magas flavonoid tartalmának jótékony hatása

    A flavonoidok antioxidáns hatású (sejteket károsító oxidációs folyamatok semlegesítésében közreműködő) növényi anyagok. Az almában előforduló fő antioxidánsok főleg az alma héjában vannak jelen: quercetin glycosid, a phloretin glycosid, a chlorogénsav és az epicatechin.

    A flavonoidok ráadásul erősítik az immunrendszert, rákmegelőző, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek. Összességében védik az egészségünket.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.