tóth gabi
Egy könnyû nyári fogás hûvösebb napokra? Ez a leves garantáltan felmelegít belülrõl! Friss, zsenge kukoricából az igazi!
Hozzávalók:
3 cső zsenge kukorica, vagy 1 doboz kukoricakonzerv
1 liter csontleves vagy erőleves, kockából is jó
3-4 cm friss gyömbér
1 evőkanál vodka (kihagyható)
1 tk. liszt
2 egész tojás
jó sok petrezselyemzöld
1/2 mokkáskanál bors
só
Így készítsd:
Az alaplét 5-6 percig hagyd forrni a vékony szeletekre vágott gyömbérrel, majd add hozzá a frissen levágott kukoricaszemeket, vagy a lecsepegtetett konzerves kukoricát, ízlés szerint sózd.
Míg újra felforr, a lisztet, a fehérborsot és a vodkát keverd el fél pohár vízben, ezzel habard be a levest. Jó 1 percig forrald, ekkor csorgasd bele a hanyagul felvert tojásokat is, a lábost szinte azonnal lehúzhatod le a tűzről.
Tálaláskor bőven szórj rá finomra vágott petrezselymet!