CSALÁDOK

Durva, amit újévre kapott a feleség az anyósától

Alig jutott levegőhöz, amikor meglátta.

Sajnos nem minden családban túl felhőtlen a viszony a partner szüleivel. Hasonló helyzettől szenved egy osztrák nő is, aki egy internetes fórumon fakadt ki. Olyasmit kapott ugyanis anyósától újév alkalmából, amitől kis híján sokkot kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A feleség nagyjából öt éve tagja a családnak, és bár sosem volt felhőtlen a viszony közte, és férje édesanyja között, valójában nyílt konfliktusuk sosem volt, és az sem teljesen egyértelmű, hogy mi okozza közöttük a feszültséget. Valószínűleg egyszerűen csak nem túl szimpatikus az anyósnak a feleség, esetleg féltékeny kissé, amiért már nem ő a legfontosabb nő fia életében.

Általában kedélyesen telnek a családban az ünnepek, mindenki jó képet vág minden ilyen eseményhez, és igyekszik a legmosolygósabb arcát mutatni. Így történt ez karácsonykor is, ami meglepően jól sikerült. Csakhogy az újévi ebéd már egészen másképp alakult.

123rf

A férj családjában az a szokás, hogy újév napján együtt fogyasztja el a nagyobb család az első ebédet, és mindenki valamilyen kis kedvességgel készül a másiknak újév alkalmából. Az anyós egy szép határidőnaplót vásárolt a menyének, amelynek elejére egy listát írt. Méghozzá azokból a dolgokból, melyekről úgy gondolja, hogy az újév során érdemes változtatnia a nőnek. A hosszú lista olyan pontokat tartalmazott, mint fogyókúra, a főzés tökéletesítése, új frizura kipróbálása, több mesélés a gyerekeknek. És ha mindez nem lenne elég, még tippeket is kapott puszta „kedvességből”. A fogyókúrához diétás tippeket, a főzés tökéletesítéséhez egyszerű recepteket, a meséléshez pedig néhány fénymásolt gyerekmesét mellékelt a kedves anyós.

Szegény nő azt sem tudta, mit tegyen, amikor meglátta a füzetet és a listát. Mindenkiben kicsit megfagyott a levegő. De végül persze mosollyal nyugtázta a dolgot, és úgy tett, mintha ez a világ legtermészetesebb jelenete lenne. De, mint mondja, legjobban az bántotta, hogy férje egyetlen szót sem szólt. Sőt még az is valószínű, hogy nem értette a férfi igazán, miért is annyira bántó ez az egész, kedvességbe burkolt, kemény kritika.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?