ÉLETMÓDI

Nem hitt a szemének a nő, amikor meglátta, mit tesz anyósa

Azóta sem tudja, hogyan kellene szóba hoznia a dolgot.

Teljesen összezavarodott egy fiatal nő, aki már több éve házas, hosszú ideje ismeri férje családját, mégis nagyot fordult vele a világ, amikor a közelmúltban valami egészen furcsát tett anyósa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint az interneten írja, egy kedves, legtöbb szempontból átlagos család az övék. Anyósa és apósa már nyugdíjasok, egy angol nagyváros külső részén laknak, férjével mindketten sokat dolgoznak, de azért mindig megoldják, hogy jusson egymásra, na és persze óvodás kislányukra is idő.

Akadnak kihívások a gyereknevelés során, mert sajnos megéltek már egy veszteséget, a kislánynak ugyanis született korábban egy bátyja, aki egy szívprobléma miatt mindössze két napot élt. Ezért ösztönösen túlféltik gyermeküket, viszont szeretnék azt is, hogy ne telepedjenek rá teljesen, szóval próbálják megtalálni azt a középutat, ami a legideálisabb lehet.

A nagyszülőket már kevésbé lehet és kevésbé is szeretnék kordában tartani. Néha jelzik nekik, ha úgy érzik, hogy túlságosan elkényeztetik a gyereket, de szerencsére azért nagy túlzásokkal nem találkoznak.

Nemrég azonban anyósáéknál járt a nő és családja, és egy szokásos családi ebéd után arra lett figyelmes, hogy a nagyi zsebre vágja unokája használt szalvétáját. Persze nem tulajdonított semmiféle jelentőséget neki, viszont a nagymama után sietett, mert kérdezni szeretett volna tőle valamit. Ekkor látta meg, hogy az anyós éppen a lakás végében az egyik kamraszobába nyit be, ahol megdöbbentő módon nem befőttek és fűszerek voltak, hanem rengeteg gyerekholmi és rengeteg limlom.

Amikor rákérdezett gyanútlanul, hogy mi az, amit lát, az anyós zavarba jött és bevallotta, annyira fél attól, hogy ezt az unokáját is elveszíti, hogy mindent elrak tőle emlékbe. Beleértve a használt szalvétákat, a kinőtt zoknikat és az elszakadt hajgumikat is.

A nő persze vigasztalni próbálta anyósát és megértően viselkedett. Sőt meg is hatódott kicsit a dologtól. Csakhogy úgy érzi, valószínűleg segítségre volna szüksége az asszonynak, és fogalma sincs, hogyan hozhatná ezt szóba. Pedig véleménye szerint már csak azért is fontos lenne egy szakemberhez fordulni, hogy az unoka minél kevésbé érzékelje ezt a félelmet.

És ezeket olvastad már?