DIÉTA

Így kezdj sportolni, ha nagyobb túlsúlyt cipelsz

Mozognod kellene, hogy lefogyj, de attól tartasz, hogy lesérülsz, fájni fognak az ízületeid vagy a lábad a túlsúlyod miatt? Ne aggódj, így is elkezdheted az edzést.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ne akarj egyszerre túl sokat!

Indíts napi 10 perc mozgással, például könnyű sétával. Ahogy egyre inkább az életed részévé válik a mozgás, nőhet az időtartam, akár napi egy órára is. Ragaszkodj a fokozatossághoz, nehogy tényleg sérülés legyen a dologból.

Vigyázz az ízületeidre!

A heti edzéseid között legyen kifejezetten ízületkímélő is, például kerékpározás vagy úszás. Minél nagyobb a túlsúlyod, annál többet sportolj ízületkímélően!

Nyújts!

A nyújtás a láb- és sarokfájdalmak elkerülésének legjobb módja. Állj a faltól karnyújtásnyi távolságban, tedd az egyik lábadat a másik mögé, a sarkadat tartsd a padlón, a térded legyen kinyújtva. Dőlj előre, a fal felé, mintha fekvőtámaszt csinálnál. Érezd, ahogy nyúlik a vádlid.

Támaszd alá!

Mielőtt sportolni kezdenél, menj el az ortopéd szakorvoshoz, és írass fel talpbetétet, amely megóvja a lábadat a túlzott terheléstől. A sportcipő-vásárlásánál legyél nagyon körültekintő, a lehető legkényelmesebbre ruházz be.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?