ÉLETMÓDI

Bizarr lista: a nők 95 százaléka egész nap riadókészültségben van

Rengeteg apró, hétköznapi dolog van, ami a férfiak számára természetes, a nők pedig alapos körültekintéssel és óvintézkedésekkel csinálják. Amire nagyon is jó okuk van! Egy internetes fórumon meghökkentő listát készítettek erről...
címkék:
  • Szerző:

Míg a férfiak magabiztosan közlekednek egyedül, és tutira veszik, hogy ha megtámadja őket valaki, simán megvédenék magukat, addig a nők alapos körültekintéssel szervezik meg az életüket. Hiszen nem ugyanaz végigmenni egy sötét utcán egy ötven kilós nőnek, mint egy kilencven kilós férfinak; ráadásul sok elvetemült bűnöző szabad prédának tartja a magányos nőket. Emiatt a szebbik nem tagjai olyan rafinált praktikákat vetnek be, amikre egy férfi álmában se gondolna. Egy online fórumon felmerült a téma, és egész szép kis lista jött össze ezekről a technikákról. Tanulmányok szerint 5-ből 1 nőt ért már valamilyen inzultus az élete során, így egyáltalán nem mondható paranoidnak ez a sok óvintézkedés…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

1. A lakáskulcs igazi fegyver!

Sok nő hordja a zsebében a kulcscsomóját, amikor egyedül, a sötétben tart hazafelé, sokan még rajta is tartják az ujjaikat; hiszen, ha megtámadná őket valaki, csak elő kéne kapni, és a támadó szemére célozni vele.

2. Nem lehet csak úgy bepattanni a kocsiba

A legtöbb nő mindig lecsekkolja a hátsó ülést, mielőtt beszáll az autójába; voltak esetek, amikor ott várakozott a támadó…

3. Mindig a zsebben van a mobil

Míg a férfiak hajlamosak otthon felejteni, sok nő még a lakáson belül is mindenhova magával viszi telefont, hogy baj esetén tudjon segítséget kérni.

4. Nincs éjszakai kocogás

A legtöbb nő nem indul neki egyedül, alkonyat után futni; csakis futótárssal, de a legnagyobb biztonságban egy férfi mellett érzik magukat.

5. Paprikaspray és kutya

Bizony, a női táskákban gyakran van valamilyen önvédelmi eszköz. A fórumozók közül sokan egyedül élőként nem csupán azért vettek magukhoz nagy kutyát, mert aranyos, hanem mert így talán kevésbé kap kedvet betörni hozzájuk valaki.

6. A parkolás se egyszerű

A nők többsége azt mondta, csak kivilágított, forgalmas helyen állnak le éjszaka az autóval, és lehetőség szerint kerülik a mélygarázsokat is.

7. Az első emelet felejtős

Albérletkeresésnél a legtöbb nő igyekszik elkerülni az első emeleti lakásokat – hacsak nincs rács az ablakokon.

8. Valaki mindig tudja, hol vannak

Bizony, a legtöbb nő csak a beszélgetés alatt döbbent rá, hogy vagy a párjának, vagy a barátnőknek elmondja, hol lesz a nap során; arra az esetre, ha hirtelen eltűnnének, hamarabb tudják kerestetni őket.

9. Az első randi csakis nyilvános helyen lehet!

Sokszor a társkeresés is hordoz veszélyeket, hiszen az első találkozásra lehet, hogy nem az álomférfi, hanem egy igazi pszichopata megy el. Emiatt ragaszkodik sok nő ahhoz, hogy forgalmas kávézóban vagy étteremben legyen a találka.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?