Létrehozva: 2022.08.02.
Módosítva: 2022.08.02.

5 csillagos főtt kukorica: mutatjuk a titkos receptet

Nyáron nagy kedvenc a főtt kukorica, ki az aki nem evett még ilyen finomságot valamelyik strandon? Persze otthon is pont olyan ízletes lehet ez a finomság, ha ezt a néhány tanácsot megfogadod.

Szerző Sors Edina

Ki ne szeretné nyáron az isteni csemegekukoricát? Szaftos, leves, illatos, finom és nagyon egészséges! Nem csoda, hogy egész családban nagy kedvenc. Kevesen ismerik azonban azt a két trükköt, amivel még finomabban lehet elészíteni.

főtt kukorica
Fotó: pixabay.com

Milyen kukoricát érdemes választani?

Nagyon nézd meg a piacon, hogy melyik kukoricát veszed meg! Nagyon fontos, hogy még véletlenül se takarmánykukoricát válassz. Kellemes illatú, telt csöveket keress, rajtuk a sok csuhé jó előjel. Fonnyadt szemeű kukoricát ne vásárolj! Ha a bajusszálak frissnek tűnnek, az is szuper. Végezz frisseségi próbát: ha a kukorica szemekbe bele tudod mélyíteni a körmödet és a nyomás helyén fehér lé buggyan ki, akkor friss a kukorica. Akkor is jó a cső, ha a csuhéját könnyen le tudod szedni róla. Ha túlságosan rátapad a szemekhez, akkor ne vásárold meg. Ha a csövön a szemek össze vannak száradva, akkor véletlenül se azt válaszd. 

Hogyan főzd meg, hogy isteni legyen?

Béleld ki az edény alját a kukorica csuhéleveleivel, ezek is ízesítik a csöveket. Szükség esetén vágd apróbb darabokra a kukoricacsöveket. A jól kiválasztott kukoricához főzéskor adj egy kevés tejet és vajat a vízhez. A tejbe-vajba fürösztött kukoricánál nincs ízletesebb, főzés közben ugyanis átveszi a kellemes aromákat. A maradék csuhéval takard be a csöveket, így főzd készre a kukoricát. Sót ne tegyél a vízbe, mert kemények lesznek tőle a szemek. A csemegekukorica a zsengeségtől függően 10-15 perc alatt megpuhul. Érdemes 10 perc forralás után néhány szemet leszedni az egyik cső végéről. Kóstold meg, vagy szúrj bele villát. Ha már kellőképpen puha, húzd le az edényt a tűzről. 

FONTOS!

Evés előtt mindig sózd meg a kukoricát!

Jó étvágyat!

Te tudtad?

Nem csak ízletes a kukorica, de nagyon egészséges is. Bár magas a szénhidráttartalma, de vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban is gazdag.Gluténmentes, így lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek