tóth gabi
Nagy tévedés, ha azt gondolod, hogy az élemiszerek örökké elállnak a hűtőszekrényben. Bár a csirkehúst több hónapon át tárolhatod, de most megtudhatod hogyan!
Egy háziasszony fejében bizony sokszor felmerül a kérdés, meddig lehet a csirkét tárolni a fagyasztóban, hiszen ez a hús kerül a legtöbbször a ebédnél az asztalra. Szakemberek szerint a csirke nehezen romlik meg. 1 évig biztonságosan tárolható, viszont darabolva már más a helyzet. Ebben az esetben érdemes 9 hónap után felhasználni. A csirke állaga 1 év után megváltozik, és íze már nem lesz túl kellemes. A fűszerezés sem segít rajta. Így az egész csirkét maximum egy évig hagyd a hűtőben, a combokat, szárnyakat pedig 9 hónap eltelte előtt készítsd el!
Felmerül az a kérdés is, hogyan csomagold a húst? Kell valami speciális csomagolás, hogy a csirke sokáig megőrizze a jó minőségét? Szakértők szerint a vákumcsomagolás a legjobb a tárolásra, mivel légmentesen le lehet zárni a tasakot. Ha ezt nem tudod otthon kivitelezni, akkor érdemes fagyasztózacskóban elhelyezni a húst. Amennyire tudod légmentesen. Az is megfelel, ha a jól csomagolt bolti csomagolásban teszed a fagyasztóba, és alufóliával körbetekered, hogy újabb védőréteget képezz.