
Nagy tévedés, ha azt gondolod, hogy az élemiszerek örökké elállnak a hűtőszekrényben. Bár a csirkehúst több hónapon át tárolhatod, de most megtudhatod hogyan!
Egy háziasszony fejében bizony sokszor felmerül a kérdés, meddig lehet a csirkét tárolni a fagyasztóban, hiszen ez a hús kerül a legtöbbször a ebédnél az asztalra. Szakemberek szerint a csirke nehezen romlik meg. 1 évig biztonságosan tárolható, viszont darabolva már más a helyzet. Ebben az esetben érdemes 9 hónap után felhasználni. A csirke állaga 1 év után megváltozik, és íze már nem lesz túl kellemes. A fűszerezés sem segít rajta. Így az egész csirkét maximum egy évig hagyd a hűtőben, a combokat, szárnyakat pedig 9 hónap eltelte előtt készítsd el!

Így fagyaszd le a csirkét
Felmerül az a kérdés is, hogyan csomagold a húst? Kell valami speciális csomagolás, hogy a csirke sokáig megőrizze a jó minőségét? Szakértők szerint a vákumcsomagolás a legjobb a tárolásra, mivel légmentesen le lehet zárni a tasakot. Ha ezt nem tudod otthon kivitelezni, akkor érdemes fagyasztózacskóban elhelyezni a húst. Amennyire tudod légmentesen. Az is megfelel, ha a jól csomagolt bolti csomagolásban teszed a fagyasztóba, és alufóliával körbetekered, hogy újabb védőréteget képezz.
Így olvaszd ki biztonságosan

- Legegyszerűbb a kiolvasztása a csirkének, ha egyszerűen a fagyasztóból a hűtőbe teszed, így szépen lassan elkezd kiengedni. Ez a megoldás nem a leggyorsabb, 1-2 napba is beletelhet, viszont biztonságos.
- Ha rövidebb idő alatt szeretnéd kiengedni, akkor egy edényre és vízálló, légmentes zacskóra lesz szükséged. Ne rakd a csirkét közvetlenül a vízbe, mert átázhat, és így táptalajt adsz a baktériumoknak. Tegyél vizet egy edénybe, majd rakd bele zacskóstul a csirkét. Fél óránként cseréld a vizet, így 1 óra alatt kiolvadhat a csirke combja, az egész csirkének 4 órára is szüksége lehet, hogy el tud készíteni belőle az ebédet.
- A leggyorsabb a mikro olvasztó fokozata, tedd be a csirkét és olvaszd fel azzal, de előtte nézd meg a használati utasítást, hogy mennyi időre lesz szükséged a kiolvasztáshoz. Ez függ a csirke nagyságától és attól is, hogy egyben van darabolva van a hús.







