Nincs annál jobb, mint egy kiadós reggelivel indítani a napot. Most két finomság receptjét is megismerheted. Az egész család boldog lesz, ha megleped ezekkel a szendvicsekkel.
1. Trükkös szendvics
Hozzávalók:
2 szelet kenyér
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
10 dkg apróra vágott sonka
só, bors
vaj
1 db apróra vágott paradicsom
oregánó
olívaolaj
Így készítsd el:
Vágd körbe a kenyerek héját úgy, hogy a belsejét el tudd különíteni. Egy tálba tedd a tojásokat, verd fel, add hozzá a sót, borsot, a sajtot és a sonkát.
Tepsiben olvaszd fel a vajat és a kenyér belsők mindkét oldalát pirítsd meg. Majd tedd a tetejére a paradicsomot, és egy kis olívaolajat, sózd, borsozd és tegyél rá egy kis oregánót.
A serpenyőbe ismét tegyél egy kevés vajat, majd tedd bele a kenyérhéjakat, és a fűszeres tojásos tölteléket öntsd a kenyerek közepébe. Tegyél fedőt a serpenyőre és hagyd megsülni a töltött kenyereket. Majd vedd le a tetőt és fordítsd meg a kenyereket, süsd készre a másik oldalukat is.
A végén tálald a töltött bundás kenyereket és az olívás paradicsomos pirítósokat is.
Jó étvágyat!
2. Emeletes szendvics
Hozzávalók:
4 ek olvasztott vaj
6 szelet kenyér
2 ek olvasztott vaj
1 ek liszt
180 ml tej
35 g reszelt parmezán
őrölt szerecsendió
1 ek mustár
6 szelet sonka
9 szelet sajt
Így készítsd el:
Egy sütőbe rakj sütőpapírt, majd a kenyereket helyezd el benne, és kend meg olvasztott vajjal. 200 C fokon 5 percig süsd meg őket.
Egy tálban keverd össze a 2 evőkanál olvasztott vajat, a lisztet, majd add hozzá a tejet, így is forgasd jól meg. Utána jöhet a reszelt parmezán, egy kevés só, bors és a szerecsendió. Tedd félre a tálat.
A megsült kenyereket vedd ki a sütőből és kend meg mindegyik kenyér egyik oldalát mustárral. 3 szelet kenyérre helyezz sajtot, sonkát, majd ismét sajtot és sonkát. Fordítsd rájuk a mustárral megkent tetejüket. Kend be a három szendvics tetejét a tálban összekevert krémmel. Tegyél a krém tetejére sajtot ismét.
Tedd be a sütőbe 200 C fokon és süsd ismét 5 percig. Készen is van a finom reggeli szendvicsed!