
A rántott sajt örök favorit, de az otthoni elkészítése igencsak macerás, ezért sokan csak étteremben vagy étkezdében fogyasztják. Mi azonban megmutatjuk a panírozás két legfontosabb lépését! Ha ezekkel a trükkökkel tisztában vagy, otthon is bátran elkészítheted ezt a finom fogást, mert garantáltan nem fog szétfolyni a sajt sütés közben!
Szeletelés és sózás
Fontos, hogy a sajtszeleteket 0,5 vagy maximum 1 cm vastagságra szeleteld fel, mert így nem kell túl sokáig az olajban időznie ahhoz, hogy átsüljön. Panírozás előtt kicsit meg kell sózni a levágott szeleteket, mert így a sajt „megizzad”, és a liszt sokkal jobban rátapad majd a felületére.
Panírozás és hűtés
Ha biztosra szeretnél menni, érdemes a dupla panírt választanod, vagyis: liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. Az elején a lisztet alaposan rázd le a sajtról, hogy a tojás könnyen meg tudjon tapadni a felületén. Ha nem szereted a dupla panírt, maradhatsz a simánál is, de a bundát alaposan nyomkodd rá a sajt felületére.
Fontos! A sajtnak hidegnek kell lennie, mikor elkezded sütni, ezért panírozás után rakd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba egy kis időre, hogy a sajt lehűljön. Csak a sütés előtti pillanatokban vedd elő, legjobb, ha félig fagyott állapotban van már a sajt.
Néhány jó tanács a sütéshez:

- Sütés közben csak olyan eszközt használj, amivel nem sérted meg a sajt bundáját: a lapát vagy a csipesz tökéletes erre a célra. Sokan sajnos villával szúrják fel vagy sütik a rántott sajtot, márpedig ha a panír megsérül, akkor az olvadt sajt óhatatlanul kifolyik belőle.
- Figyelj arra, hogy a sajtot nagyon forró olajban kell kisütni! Így nem esik szét sütés közben, ráadásul 20-30 másodpercen belül elkészül ez a finomság.
- Ne rakd szorosan egymás mellé a sajtokat a serpenyőbe, mert a bundájuk összeragadhat, és a sérülés miatt megint kifolyhat a sajt. Sütés közben ne piszkáld, csak forgatáskor, hogy a bunda véletlenül se fújódjon vagy repedjen szét.







