RETRO RÁDIÓ

Sajtot panírozol? Akkor ezt a két zseniális trükköt ismerned kell!

Mozzarella,In,Carrozza,Golden,Grilled,Cheese,Sandwiches,Closeup,In,The
Kiss Petra
Szerző
Kiss Petra
Létrehozva2022. 02. 21. 17:30
Frissítve2022. 02. 23. 22:28

A rántott sajt örök favorit, de az otthoni elkészítése igencsak macerás, ezért sokan csak étteremben vagy étkezdében fogyasztják. Mi azonban megmutatjuk a panírozás két legfontosabb lépését! Ha ezekkel a trükkökkel tisztában vagy, otthon is bátran elkészítheted ezt a finom fogást, mert garantáltan nem fog szétfolyni a sajt sütés közben!

Szeletelés és sózás

Fontos, hogy a sajtszeleteket 0,5 vagy maximum 1 cm vastagságra szeleteld fel, mert így nem kell túl sokáig az olajban időznie ahhoz, hogy átsüljön. Panírozás előtt kicsit meg kell sózni a levágott szeleteket, mert így a sajt „megizzad”, és a liszt sokkal jobban rátapad majd a felületére.

Panírozás és hűtés

Ha biztosra szeretnél menni, érdemes a dupla panírt választanod, vagyis: liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. Az elején a lisztet alaposan rázd le a sajtról, hogy a tojás könnyen meg tudjon tapadni a felületén. Ha nem szereted a dupla panírt, maradhatsz a simánál is, de a bundát alaposan nyomkodd rá a sajt felületére.

Fontos! A sajtnak hidegnek kell lennie, mikor elkezded sütni, ezért panírozás után rakd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba egy kis időre, hogy a sajt lehűljön. Csak a sütés előtti pillanatokban vedd elő, legjobb, ha félig fagyott állapotban van már a sajt.

Néhány jó tanács a sütéshez:

Fotó: Shutterstock

 

  1. Sütés közben csak olyan eszközt használj, amivel nem sérted meg a sajt bundáját: a lapát vagy a csipesz tökéletes erre a célra. Sokan sajnos villával szúrják fel vagy sütik a rántott sajtot, márpedig ha a panír megsérül, akkor az olvadt sajt óhatatlanul kifolyik belőle.
  2. Figyelj arra, hogy a sajtot nagyon forró olajban kell kisütni! Így nem esik szét sütés közben, ráadásul 20-30 másodpercen belül elkészül ez a finomság.
  3. Ne rakd szorosan egymás mellé a sajtokat a serpenyőbe, mert a bundájuk összeragadhat, és a sérülés miatt megint kifolyhat a sajt. Sütés közben ne piszkáld, csak forgatáskor, hogy a bunda véletlenül se fújódjon vagy repedjen szét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.