tóth gabi
Most aztán vétek kidobni a másnapos rizst! Melegítsd újra. Olyan tippeket adunk, hogy ha megfogadod őket, észre sem veszi a család, hogy nem frisset főztél az ebédhez.
A karantén alatt még fontosabb, hogy ne dobj ki olyan ételt, amit másnap is ízletesen elfogyaszthatsz. Hogyan ments meg például a rizst, hogy ne legyen száraz? Íme három ötlet, válaszd ki a neked legszimpatikusabbat és persze azt, amihez van eszközöd.
1. Mikróban
Helyezd a rizst a mikróba, egy melegíthető edénybe, és adj hozzá egy evőkanál húslevest vagy vizet. Az egyberagadt rizst villával válaszd szét és a tálat egy másik tányérral fedd le. Két perc alatt készen is van a friss rizs a mikróban, csak keverd át az ételt, hogy egyenletesen melegedjen.
2. Tűzhelyen
A másnapos rizs titka az, hogy párold újra! A kiszáradt szemeket frissítsd fel. Tedd a rizst egy lábasba, vagy serpenyőbe, adj hozz egy kis húslevest, vagy vizet. De egy kis vaj sem árt, ízesebbé teszi a szemeket. Fedd le, és alacsony lángon hagyd párolódni, kb. 5 percig. Kis kevergetés mellett tökéletesen átmelegszik.
3. Wokban
Ha van otthon wokod, akkor talán ez a legjobb módszer. Melegíts egy evőkanál olajat egy nagy wokban, nagy lángon. Add hozzá az előzőleg villával szétszedett rizst, hogy az olaj bevonja a szemeket. Fedd le és süsd 3 percig. És itt jön a wok nagy előnye! Ha nem egyszerűen csak meg akarod melegíteni a rizst, akkor számos más összetevővel turbózhatod fel az ételt. Rakhatsz hozzá apróra vágott húst, zöldségeket, tojást is.
Jó étvágyat!