DIÉTA

Napi egy adag ebből, és álomalakod lesz!

Megvan az új fogyókúrás csodaszer! Ami azt illeti, mindig is itt volt az orrod előtt - csak be kell nézned a kamrába, napi egy adagot elfogyasztanod belőle, és tiéd lehet az álomalak.
  • Szerző: Ripost

Egy új amerikai kutatás szerint a hüvelyesek gyakorlatilag fogyókúrás csodaszerként működnek: elég napi egy adagot elfogyasztanod belőlük, hogy gyorsan és tartósan lefogyj. A kutatók 21 vizsgálat adatait összesítették, ezekben több mint 900 ember vett részt. A következtetéseik szerint, aki naponta ¾ csészényit elfogyasztanak ezekből a magas tápértékű finomságokból, minden más változtatás (pl. kalóriaszámolás vagy túlzott intenzitású edzések) nélkül is sokat fogytak.

A hüvelyesek ugyanis fehérjével, rosttal és összetett szénhidrátokkal is ellátnak – ettől pedig sokáig jóllakottnak érezték magukat, így összességében kevesebbet ettek. A hüvelyesek, például a borsó, a lencse és a csicseriborsó ráadásul tele vannak antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal.

Ennek ellenére azonban sajnos még mindig túl keveset fogyasztunk belőlük, sokkal kevesebbet, mint például vörös húsból vagy sajtból. Pedig érdemes lenne minden fogyókúrázónak rászoknia a lencsefőzelékre, a babsalátára, vagy a borsólevesre!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?