DIÉTA

Cukor nélküli diétacsoda: Csokoládés kókuszkeksz

Ha va­lami iga­zán kí­mélő fi­nom­ságra vágysz, akkor ez az isteni csokis-kókuszos a te recepted. Cukor hozzáadása nél­kül készül, így akár több sze­le­tet is bátran ehetsz belőle!

Az egyszerű, de nagyszerű finomság titka a kókuszlisztben rejlik: rostban és fehérjében gazdag, szénhidráttartalma ugyanakkor alacsony, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Süteményekben remekül helyettesítheted vele a búzalisztet. A kókuszliszt nem emeli meg durván a vércukorszintet, vagyis sokkal egészségesebb.

Ismerd meg a kókuszlisztből készült legújabb csokis-kókuszos roppanós kekszet, amit bármikor büntetlenül ehetsz a diéta alatt is.

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze kókuszliszt
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1/3 csésze vanília szirup
  • 1/4 csésze tejszín
  • 15 csepp Lovely Sweet édesítő
  • 2 tojás
  • 2-3 csipet só
  • 1/2 csésze csokoládé chips (keserű csoki vagy cukormentes)

Így készítsd:

1. Keverd össze a kókuszlisztet a kókuszreszelékkel valamint a szódabikarbónával és a sóval, egy külön tálban pedig a vaníliakivonatot az édesítővel az olajjal és a tojással.

2. Habverővel alaposan dolgozd össze mindkét tálban lévő hozzávalót.

3. Az így kapott masszát öntsd bele a sütőpapírral bélelt tepsibe és helyezd bele a csokoládé chipseket, majd mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 18-22 perc alatt finom ropogósra sül.

4. Legalább 10 percig hagyd hűlni mielőtt eltávolítanád a tepsiből.

A tésztaalapot citromhéjjal, kakaóporral vagy fahéjjal is bolondíthatod. Az így készült desszertből majszolhatsz bátran!