tóth gabi
Diéta alatt is szeretnénk egy kis ízt adni az ételeinknek, ezzel azonban saját magunkat szabotáljuk.
Valljuk be, hogy diéta alatt is szeretünk egy kis majonézt vagy ketchupot csempészni az ételeinkre, „csak az íze kedvéért”. Sajnos azonban ezzel saját magunk szabotáljuk a fogyásunkat.
Egy szakértő elmondta, hogy ezek a kis csalások ártanak a diétának, miután felesleges kalóriákat adnak hozzá. Ro Huntriss táplálkozási szakértő és dietetikus úgy véli, hogy a különféle szószok komolyan befolyásolják a fogyókúrát.
Ezt azzal indokolja, hogy gyakori hiba, hogy sokak nem számolják az olyan extra kalóriákat, mint amikor az ételeinket valamilyen szósszal, vagy mártással ízesítjük. Úgy fogalmazott:
Amikor az emberek fogyni próbálnak, gyakran csak az étel összetevőit veszik figyelembe anélkül, hogy a szószokat és mártásokat is belevennék. Egyes szószok magas zsír- vagy cukortartalmúak lehetnek, amitől magasabb lesz a kalóriatartalmuk is, ez pedig gátolhatja a sikeres fogyást.
Ro Huntriss szerint ez az a tíz öntet, amely tönkre teheti a diétánkat. A szakértő az evőkanálonkénti kalóriamennyiséget is megadta:
A szakértő a szószok mellőzése/csökkentése mellett azt is javasolja, hogy kisebb adagokat együnk. Erre pedig egy jó trükknek nevezte, ha alapból kisebb tányérokból is kezdünk el enni, hiszen ezekre alapból kevesebb étel fér - foglalta össze a The Sun.