Létrehozva: 2020.01.23.

12 szuper tipp, hogy idén bombaformába kerülj

Te is megfogadtad szilveszterkor, hogy 2020-ban változtatsz az életstílusodon? Hidd el, így egyszerűbb lesz, mint gondolnád.

Az újévi ígérgetések általában nem tartanak sokáig, mert szinte mindenki az egész életét próbálja azonnal és drasztikusan megváltoztatni. Így van ez a diétás fogadalmakkal is; hiába a rövid idő alatt bekövetkező több kilós fogyás, ha az nem egészséges módon történt, az eredmény nem lesz tartós.

A legfontosabb szempont a fokozatosság elve. Alakíts ki először csak egy új szokást, majd amikor az automatikussá válik, jöhet a következő. Lehet, hogy így tovább tart elérni a célod, de a végeredménnyel garantáltan elégedettebb leszel! Az alábbi, szakértőnk által összeállított lista segíthet a kezdeti lépésekben.

1. Kezd a napot pozitívan!

Minden reggel kelj fel legalább 10-15 perccel korábban, és jógáz, vagy meditálj egy kicsit. Ezután írd össze a napi teendőket.

2. Minden étkezés előtt igyál egy nagy pohár vIzet

Felpörgeti az anyagcseréd és eltelíti a gyomrod. Így előbb fogod jóllakottnak érezni magad. Ha szeretnéd, ízesítheted a vizet egy kevés citromlével.

3. Főzz előre!

Válasz ki a héten 2-3 napot, amikorra előre elkészíted az összes fogást, amit elfogyasztasz. Így nem fogsz kísértésbe esni a büfében, és mindig egészségesen táplálkozhatsz.

4. Soha ne menj éhesen bevásárolni!

Legyen nálad konkrét lista arról, hogy mit kell venned a főzéshez, és lehetőleg pont annyi készpénzt vigyél, amennyibe mindezek kerülnek. Így, ha otthon hagyod a bankkártyádat, nem fogsz felesleges nassolnivalókat vásárolni!

5. Új mozgásformák

Motiváló lehet, ha kilépsz a komfortzónádból, és valami újdonsággal próbálkozol! Ne engedd, hogy elszálljon a kezdeti lendület, és ne tölts heti hét napot az edzőteremben! Két-három hét alatt ugyanis könnyen kimerülhetsz, és komoly izomláz gyötörhet, amitől hosszú ideig nem lesz kedved újra mozogni.

6. Nyújts és lazíts!

Szánj minden alkalommal 10-15 percet az edzés előtti bemelegítésre, majd a végén nyújtásra. Sajnos sokan elhanyagolják ezt, pedig azzal, ha elősegíted a regenerációt, és elkerülöd a sérüléseket, jelentősen felgyorsíthatod az alakformálási folyamatot.

7. Ha nem szeretsz sportolni

Akkor egyszerűen mondj le a kényelemről. A lift és a mozgólépcső helyett válaszd a gyaloglást, a tömegközlekedési eszközökön pedig ne ülj le. Munkába és hazafelé menet szállj le egy megállóval korábban, és sétálj a célig. Tavasszal pedig vedd elő a kerékpárod vagy a rollered, és járj azzal dolgozni.

,
Fotó: 123rf

8. Több idő a szabadban

Télen is bátran menj ki az erdőbe sétálni, szánkózni, korcsolyázni vagy hógolyózni. Erre az időre még a telefonod is kapcsold ki – egyszerűen csak érezd jól magad.

9. Szerezz be egy aktivitásmérőt

Ezek az eszközök személyre szabott napi célokat állítanak fel, és jelzik a pontos adatokat a megtett lépések számáról és az elégetett kalóriákról. Ülőmunka esetén a legtöbb kis készülék arra is figyelmeztet, amikor ideje lenne felállnod egy kicsit.

10. Legalább ötféle zöldség naponta

Valamilyen formában minden étkezésed tartalmazzon zöldségeket. Minél színesebb – szó szerint! – a menüd, annál jobb. Így könnyedén tudsz gondoskodni a megfelelő rost-, vitamin-, ásványianyag- és nyomelembevitelről, ami nélkülözhetetlen az egészséges és tartós alakformáláshoz.

11. Reformalapanyagok

Például a fehéret helyettesítheted zabliszttel vagy szénhidrátcsökkentett lisztkeverékekkel, az étolaj alternatívájaként pedig használj kókuszzsírt. Cukor helyett válassz zéró kalóriás édesítőszert, míg a lisztes habarást váltsd ki keményítővel. Fehér rizs helyett főzz kölessel, hajdinával, quinoával vagy bulgurral.

12. Együtt könnyebb!

Vonj be egy családtagot, barátot, barátnőt, vagy csatlakozz egy olyan egészségtudatos életmódváltó csoporthoz, ahol közös edzéseket, programokat szerveznek. A bajtársiasság sokat számít, jó, ha van kivel megosztanod a sikereit, esetleges elakadásokat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így záratták be a konferenciát, ahol Orbán Viktor is felszólalna

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

hirtv.hu

Az orosz fegyveres erők francia zsoldosok állását találták el Szlavjanszkban

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

origo.hu

Családja nélkül hagyta el az országot Lékai-Kiss Ramóna

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

DIÉTA

3 kg mínusz egy hét alatt: csodát tesz a zellerdiéta

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!