tóth gabi
Ha valami igazán kímélõ finomságra vágysz, akkor ez az isteni csokis-kókuszos a te recepted. Cukor hozzáadása nélkül készül, így akár több szeletet is bátran ehetsz belõle!
Az egyszerű, de nagyszerű finomság titka a kókuszlisztben rejlik: rostban és fehérjében gazdag, szénhidráttartalma ugyanakkor alacsony, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Süteményekben remekül helyettesítheted vele a búzalisztet. A kókuszliszt nem emeli meg durván a vércukorszintet, vagyis sokkal egészségesebb.
Ismerd meg a kókuszlisztből készült legújabb csokis-kókuszos roppanós kekszet, amit bármikor büntetlenül ehetsz a diéta alatt is.
1. Keverd össze a kókuszlisztet a kókuszreszelékkel valamint a szódabikarbónával és a sóval, egy külön tálban pedig a vaníliakivonatot az édesítővel az olajjal és a tojással.
2. Habverővel alaposan dolgozd össze mindkét tálban lévő hozzávalót.
3. Az így kapott masszát öntsd bele a sütőpapírral bélelt tepsibe és helyezd bele a csokoládé chipseket, majd mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe! Kb. 18-22 perc alatt finom ropogósra sül.
4. Legalább 10 percig hagyd hűlni mielőtt eltávolítanád a tepsiből.
A tésztaalapot citromhéjjal, kakaóporral vagy fahéjjal is bolondíthatod. Az így készült desszertből majszolhatsz bátran!