tóth gabi
Egyszerû, gyors de pazar vacsira vágysz? Most megtaláltad: a régi nagy kedvenc túróval megbolondítva! Nagyon könnyen elkészíthetõ és elképesztõen finom!
A diétás zöldségek királynője minden bizonnyal a cukkini, amit szinte ezerféleképpen elkészíthetsz: lehet diétás köret, lepény, ropogós gofri, sőt desszert is belőle. Tény azonban, hogy az összes cukkinikaja közül talán a cukkinifasírt a legnépszerűbb, de úgy tűnik, még a legjobb recepten is lehet javítani! Ha ugyanis túrót keversz a cukkinifasírthoz, sokkal laktatóbb lesz ez az egyszerű étel, miközben diétás marad, hisz szénhidráttartalma nem növekszik.
Az eredmény: gyorsan elkészíthető, egészséges és ízletes vacsora!
Túrós cukkinifasírt
1. A cukkinit reszeld le, sózd be, majd 20 perc múlva nyomkodd ki.
2. Egy nagy tálban keverd össze a cukkinit, a túrót, a tojást, a citromhéjat, a sót és a borsot, majd keverd bele a zsemlemorzsát is. A kapott masszát 20 percig hűtőben pihentesd.
3. Forró olajon süsd meg a fasírtok mindkét oldalát, kb. 3-3 percig. Vigyázz, túl vékony darabkákat ne rakj a serpenyőbe, mert könnyen széteshetnek.
4. Az aranybarnára sült cukkinifasírtokat papírtörlőre szedd ki, hogy felitassa az olajat. Citromszeletekkel, esetleg kapros vagy fokhagymás joghurtos mártogatóval tálald.
Kis bazsalikommal isteni mediterrán ízvilága lesz!