tóth gabi
Indítsd reggelente ezzel a finomsággal a napot! A friss gyümölcs és a rostokban gazdag zabpehely egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így sokáig nem leszel utána éhes. Hosszú távon pedig súlycsökkenés az eredmény!
Használd ki az eperszezon adta lehetőségeket ezzel a tökéletes reggelivel! Amellett, hogy megszabadít a felesleges kilóidtól, táplálja a bőrödet, szebbé varázsolja a hajadat, javítja az anyagcserédet és még finom is! Kell ennél több?
Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a megfelelően választott reggeli. Ezzel a tuti recepttel mindent megoldhatsz egy csapásra! Ásványi anyagokkal, kellő energiával tölt fel, segít, hogy jól induljon a napod, és a savanyú tejtermék használata miatt megőrzi a bélflórád egyensúlyát is. Külön előnye ennek a gyümölcsös-zabpelyhes kombinációnak, hogy némi szénhidráttartalma van ugyan, de az a magas rosttartalom miatt lassan szívódik fel.
A zabpelyhes reggeli nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, így sokáig nem leszel éhes utána. Ez a kellemes hatás az egész napodat meghatározza:
ha ugyanis reggel elkerülöd a vércukorszint kiugrását, az egész napod falásrohamok nélkül telik majd.
És ha ez mind nem lenne elég, van még egy jó hírünk: Nem kell reggel pepecselned vele! Előző este bekészíted a hűtőbe, így reggel csak előkapod, és már eheted is!
Hozzávalók:
300 ml kefir
2 evőkanál zabpehely
1 teáskanál őrölt lenmag
friss eper
Így készítsd:
1. Turmixolj össze egy marék epret.
2. Tedd egy tálba a zabpelyhet, lenmagot és keverd el alaposan a kefirrel.
3. Öntsd hozzá az epervelőt.
4. Tedd hűtőbe másnap reggelig. Tálaláskor kockázz rá még egy jó adag friss gyümölcsöt.
Tipp:
Ahogy változik az évszaknak megfelelően a gyümölcsök kínálata, úgy variálhatod kedvedre te is ezt a pazar reggelit. Így biztos, hogy nem fogod megunni! Ha pedig reggel a kásádat alaposan összeturmixolod egy kis extra kefirrel, hűsítő smoothie formában is fogyaszthatod.