RETRO RÁDIÓ

Ezért élsz sokkal tovább, ha elhagyod a cukrot

Ezért élsz sokkal tovább, ha elhagyod a cukrot
Keleti Anita
Szerző
Keleti Anita
Létrehozva2016. 04. 02. 21:00

Tudtad, hogy az elhízáson kívül számos más egészségügyi problémát, betegséget is okoz a cukorfogyasztás? Megmutatjuk, mennyivel egészségesebb lehetsz, ha megszabadulsz ettõl a függõségtõl!

Meglepő módon az egészségesnek hitt ételek is meglehetősen sokcukrot tartalmaznak. Így rengeteg cukrot viszel be szervezetedbe a nap folyamán, úgy, hogy észre sem veszed!

Nem is hinnéd, milyen sokat tehetsz az egészséged érdekében azzal, ha drasztikusan visszaszorítod a cukrot! Az alábbiakban felsoroljuk, milyen pozitív változások következnek be a szervezetedben.

- Az állandó éhségérzeted megszűnik, ezáltal nem fogsz annyit enni.

- Minden valószínűség szerint a vércukorszinted is helyreáll.

- A cukor az egyik legnagyobb gyulladást okozó élelmiszer, elhagyásával gyors javulás tapasztalható: visszahúzódnak a pattanások, bőröd sokkal szebb lesz, arcod kisimul.

- Mivel a cukor tartósan megemeli az inzulinszintet, a pulzusszámot, a vérnyomást és a koleszterinszintet, ezért a szív- és érrendszered egészségét is óvod azzal,  ha legalább részben elhagyod.

- Legújabb kutatások szerint a cukor változásokat idéz elő a szívizmok egyik fehérjéjében, tehát rontja a szív funkcióját is.

- A cukor kortizolt termel - ez egy olyan hormon, amitől feszültté válsz -, így megakadályozza nyugodt alvást. Amint kiiktatod a cukrot az étrendedből, sokkal figyelmesebb, éberebb leszel és jobban tudsz majd aludni. Javulni fog a memóriád és a bioritmusod is helyreáll.

- Az sem elhanyagolható tényező, hogy csökken a súlyod is, ami által szintén egészségesebb leszel. A hasi elhízásra való hajlam is csökken, ami azért is jó hír, mert ez a típusú elhízás együtt jár a szívbetegségek és a cukorbetegség magasabb kockázatával.

- Csökken a daganatos betegségek kockázata is. Kutatók már többször összefüggésbe hozták a cukorfogyasztást a rák kialakulásával. Egy olyan fehérje termelődését fokozhatja a túlzott mértékű cukorfogyasztás, amely támogatja a kóros sejtburjánzás folyamatát.

- Megszűnik az emésztési zavarok hatvan-hetven százaléka is. Csökken a gyomorfekély kialakulásának az esélye, hiszen a cukor 20-30 százalékkal növeli a gyomorsav mennyiségét.

- Csökken az epehólyag megbetegedések kockázata is.

- A cukorfogyasztás növeli a vér húgysavtartalmát, amely elősegíti a köszvény kialakulását. Így elhagyásával érezhetően jobban működnek majd az ízületeid.

- A cukor savasító hatása miatt kalciumhiányt idéz elő, ami csontritkuláshoz vezethet. Tehát kisebb lesz az esélye a csontritkulásnak is, ha egyáltalán nem fogyasztasz cukrot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.