kulcsár edina
Egy fogyókúrához a túrónál jobb ételt aligha találsz magadnak: szénhdrátszegény, ámde laktató. Segít abban, hogy ne sorvadjon az izomzat, de a felesleges zsírtól mégis segít megszabadulni. Most eláruljuk, mi a titka, és azt is, hogy mennyit érdemes enni belõle!
Ezzel az egyszerű tejtermékkel gyakran találkozhatsz fogyókúrás menükben, természetesen nem véletlenül!
A benne lévő tejsavó ugyanis gyorsan felszívódik, ezzel felpörgeti az anyagcserét. Mindemellett rendkívül gazdag fehérjében, így a szervezet képes felhasználni az izomépítéshez is. Magas kalciumtartalmával remekül védi csontjaidat is. A sovány túróban meglehetősen kevés a szénhidrát, de ami még ennél is jobb benne, hogy soha nem lehet megunni: eheted sósan zöld fűszerekkel, édesen turmixnak, sütve húsok mellé, vagy akár még könnyű édességet, például málnatortát is készíthetsz belőle.
A túró rendkívül könnyen emészthető, ezért természetgyógyászok májproblémákkal küzdő betegeknek is ajánlják. Sőt, állítólag a zsírbontásban is nagy szerepe lehet, különösképpen, ha egy kis lenmagolajjal összekeverve eszel belőle rendszeresen. Számos táplálkozási szakértő szerint az egészséges étkezés egyik fontos része a következő egyszerű étel:
50 g túrót keverj össze 2 evőkanál lenmaggal, és fűszerezd kedvedre. Hetente legalább háromszor egyél belőle.