ksh

23 találat
INSIDER

Itt vannak a hivatalos adatok: ennyivel keresnek többet a magyarok

Kiderült, hogyan változott az átlagkereset az utóbbi időszakban Magyarországon.

INSIDER

Meglepő halálozási adatok, ennyi a különbség tavalyhoz képest

Nem más országokhoz, hanem korábbi évekhez hasonlítottuk az elhalálozások számát. Erre az eredményre nem számítottunk!

INSIDER

Már több mint félmilliót keres egy átlagos fizetésű pár

A legfrissebb adatok szerint a nettó átlagbérek, kedvezmények nélkül 9,9 százalékkal nőttek 2020 első félévében az egy évvel korábbi jövedelmekhez képest. Mindezt úgy, hogy a koronavírus szinte minden munkaterületet új kihívások elé állított.

INSIDER

“Hazaköltöztünk,mert itthon bizonságosabb”

Itthon jobban kijövök a fizetésemből, jobb a közbiztonság és az egészségügyi ellátás is – mondja az Angliából hazaköltözött Szekeres Krisztina.

INSIDER

Itt az országos magyar koronavírus-szűrővizsgálat eredménye!

Nagyon alacsony az átfertőzöttség, és nincs nyájimmunitás Magyarországon. Sikeres volt a tesztelés, mert az egész lakosságot reprezentálja a minta. 10 600 fő vett részt két hét alatt a négy hazai orvosképző egyetem és a KSH közreműködésével indított orszá

INSIDER

Versenyeznek a koronavírus-szűrővizsgálatban részt vevő magyar települések

Miért nem mennek el sok helyen az ingyenes koronavírus-szűrésre a magyarok? Révfülöpön mindenki elment a meghívottak közül a tesztelésre, de Szentmártonkáta polgármestere a Facebookon adott csalódottságának hangot: náluk is, és a szomszédos településen is

INSIDER

Egy év alatt 9%-kal nőtt az átlagkereset hazánkban

Februárban a bruttó átlagkereset 377 300 forint volt, az első két hónapot nem érintette a koronavírus, így ennek hatása még nem érezhető. A KSH most gazdasági szektoronként közzétette a legfrissebb adatokat.

INSIDER

KSH: a népesség közel egyötöde különösen veszélyeztetett

A koronavírus-járvány szempontjából különösen veszélyeztetettek az idősebb, 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók, akik a lakosság 19,3 százalékát képviselik Magyarországon – hívja fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján

POLITIK

KSH: Megint nőtt a foglalkoztatottság, csökkent a munkanélküliség

A tavaly október-decemberi 3 hónapos időszakban, azaz a negyedik negyedévben, a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 520 ezer volt, 38 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

INSIDER

Elkészült a halálutak listája, kiderült, miért halnak meg a legtöbben

Itt a durva bizonyíték: életveszélyes, ha valaki nem köti be magát! Megint nőni kezdett a személyi sérüléses balesetek száma tavaly, idén pedig a szeptember és október annyira durva volt, hogy a rendőrség „vörös kód” riasztást adott ki.

MANI

Tovább nőtt a turizmus árbevétele az ősz első hónapjában

A legfrissebb turisztikai forgalmi adatok megerősítik, hogy tovább nőtt a turizmus árbevétele, valamint egyre több külföldi vendég érkezik hazánkba.

HARCÉL

Hamisított statisztikával kampányol Gémesi György

Gödöllő polgármestere kínos botrányba keveredett, ugyanis visszaélt a KSH logójával. A történet ott kezdődött, hogy Gödöllő város honlapján még július 3-án megjelent egy hír, mely szerint a város mindenkit megelőzött a kategóriájában – írja az Origo.hu.

INSIDER

Hihetetlen, ezt veszik leginkább a magyarok

Hatalmasat nőtt egy év alatt a magyarok vásárlási kedve. Ehhez természetesen az is hozzájárult, hogy jelentősen nőttek a keresetek.

MELÓ

5,1 százalékkal nőtt a GDP. Magyarország jobban teljesít

A tavalyi negyedik negyedévben 5,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző év azonos időszakához mérve, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított, kiegyensúlyozott adatok szerint pedig 4,9 százalékos volt a növekedés.

INSIDER

Hihetetlen: ekkor fogan a legtöbb baba Magyarországon

A szeretet ünnepe egyúttal sokaknál a szerelem ünnepe is, hiszen a KSH adatai szerint a tíz leggyakoribb születésnapból hét szeptember 19. és 26. között van. Ez pedig azt jelenti, a karácsonyi ünnepek alatt fogan hazánkban a legtöbb baba.

INSIDER

Egyre többen mondják ki a boldogító igent Magyarországon

Közel másfél százalékkal többen kötöttek házasságot az idei év első nyolc hónapjában, mint az előző év azonos időszakában - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MANI

Kiderült, mi hiányzik a háztartásokból!

Elkészült a háztartások felszereltségéről a KSH-lista, amiből kiderül, milyen elektronikai cikkből állnak jól a családok, és miből van nagyon kevés az otthonokban. Elég megdöbbentők az adatok.

INSIDER

Rejtély övezi az okát: ijesztően sok magyar hal meg mostanában

Durván megnőtt a halálozások száma Magyarországon idén az első hónapokban.

MANI

A lakásépítés kétszeresére nőhet 2018-ra

A lakásépítési engedélyek két és félszeres növekedése miatt idén 16 ezer, 2018-ban pedig 20 ezer új lakás átadására lehet számítani. A piacot azonban lassíthatja a kapacitáshiány. Az új lakások számában bekövetkezett 14 százalékos növekedés jellemzően a

MANI

Éves összegzés: számítani lehetett az idei visszaesésre, jövőre fellendülés jön

Bár a KSH jelentése alapján az építőipar teljesítménye csaknem 20 százalékkal visszaesett tavalyhoz képest, bizakodásra ad okot, hogy az építőipari vállalkozások október végi szerződésállománya már 24 százalékkal meghaladta az előző évi bázist.

RIPOSTER

Tudod, hol keresik a legkevesebb pénzt az országban? Mutatjuk!

Összegyűjtöttük, hogy melyik megyében milyen fizetésre számíthatsz. Megdöbbensz az adatoktól...

MANI

Szívesen költ a magyar

A KSH legfrissebb adatai szerint többet költöttünk az év első felében, mint tavaly ilyenkor.

LEHÚZÁS

Mennyi legyen a jatt? Kell adni? Muszáj kiperkálni?

Szükség van-e a borravalóra, és mennyit illik adni? Mi történik, ha nem nyitom ki a pénztárcámat? Mindennapi dilemmák ezek, ha vendéglőbe, fodrászhoz megyünk, vagy szerelőt hívunk a csöpögő vízcsaphoz.