Itt az új köztársasági elnök-jelölt!

POLITIK

környezetszennyezés

30 találat
INSIDER

Ki viselje a környezetszennyezés terheit? Töltsd ki te is a Nemzeti Konzultációt!

Az Európai Bizottság a családokkal fizetné meg a szén-dioxid kibocsátás terheit. A Nemzeti Konzultáció kitöltése során erről is dönthetünk.

ÉLETMÓDI

Elképesztő károkat okoz a műanyaghulladék

Az óceánokban felhalmozódott műanyaghulladékokon utazva tesznek meg hatalmas távolságokat a betolakodó fajok, amelyek aztán súlyos fenyegetést jelenthetnek az őshonos állatokra és növényekre, ha megvetik lábukat egy-egy új területen.

SZEX & MÁS

Durva, mi az oka annak, hogy egyre kisebb a férfiak hímtagja

Döbbenetes adatokat tárt a nyilvánosság elé egy kutatás: egyre kisebb az átlagos péniszméret. Az is kiderült, hogy ennek mi az oka, és hogy mit lehet tenni a jelenség ellen...

POLITIK

Felzabálja a jövőt a PET-palackokkal a Coca-Cola

Zajos kommunikációs kampányokkal igyekszik elfedni a Coca-Cola azt a rettenetes környezetszennyezést, amit a világban és Magyarországon is művel.

KÜLFÖLD

Drámai videó: elképesztő mit tettek a tengerbe fulladt tetemekkel

Az állatok tetemeit nem a szabályok szerint kezelték, ami az elégetésüket jelentette volna. Hanem az olcsóbb megoldást választották.

KÜLFÖLD

Percenként 3 millió maszkot gyártanak

Az eldobható maszkok milliárdjai szerte a világon egy növekvő környezeti problémához is vezetnek, amely sokkal hosszabb ideig tarthat, mint maga a járvány.

INSIDER

Szigetszentmiklósi olajkatasztrófa: ismét jelentős mennyiség jelent meg

Vérdíjat tűztek ki arra, aki a ráckevei Duna-ág katasztrófáját okozta, már majdnem 10 millió forintnyi nyomravezetői díj gyűlt össze.

INSIDER

Súlyos környezetszennyezés történt a Dunán, óriási a nyomravezetői díj

Eddig 900 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel magánszemélyek annak, aki lebuktatja Ráckevén a környezetrombolót.

KÜLFÖLD

Nagy mennyiségű ásványi olaj szivárgott ki Luxemburgban egy illegális hulladéklerakóból

Nagy mennyiségű ásványi olaj szivárgott ki a luxemburgi Troisvierges melletti ipari telepen egy illegális hulladéklerakóból – közölte a luxemburgi rendőrség vasárnapra virradóra.

INSIDER

Karácsony elintézte: nyáron is bedugul a város

A szakadó esőben még többen döntöttek úgy a fővárosban, hogy autóba szállnak – kár volt. A teljesen üres kerékpársávok mellett dugóban tölthették az idejüket...

POLITIK

Így kamuzzák magukat zöldnek a nemzetközi multik?

Sokkoló adatok láttak napvilágot. Magyarországon évente 1.5 milliárd darab PET-palack kerül forgalomba, amiből szinte sose lesz újra palack. Magyarországon ezzel a PET-palack mennyiséggel évente kétszer be lehetne borítani a Velencei-tavat.

KOMPOST

Egy vibrátoron marakodtak, durva képek készültek a parton

Elképesztő jelenetek zajlottak a kaliforniai tengerparton.

POLITIK

Botrány: Megvannak a legnagyobb műanyagszennyezők!

A műanyag szemét mennyisége olyan mértéket öltött már hazánkban is, hogy a kormány akciótervet dolgoz ki és még idén mentesítik a folyókat a PET-palackoktól, valamint nagyobb erőfeszítéseket tesznek a műanyag csomagolások visszaszorítása érdekében. Érdeme

INSIDER

Három focipályányi szemét úszik a Tiszában

Döbbenetes videót készített egy kezdő természetfilmes, az anyai ágon magyar, apai ágon ukrán származású Ljasuk Dimitry. A Tisza-tó megszállottja szerint három focipályányi szemét gyűlt össze Kiskörénél, és ez az Ukrajnából érkező árhullámokkal csak tovább

HOGY MIK VANNAK!

Drámai felvételek: Döbbenetes mértékű szennyezésről készült videó

Az ember alig akar hinni a szemének, pedig ezek a képsorok sajnos a szomorú valóságot mutatják meg bolygónk helyzetéről.

RIPOSTER

Határtalan tahóság: Így szabadul a szeméttől ez a nő

Tényleg nincs határa az arcátlanságnak. Nem elég, hogy árvíz pusztít, ez a nő még a szemetét is rábízza a vízre.

BOZÓT

Az okostelefonok nyírhatják ki a Földet egy tanulmány szerint!

Senki nem számított arra, hogy ilyen méretű szennyezést okozhat ez az ipar.

INSIDER

Betiltják a nejlonzacskót, visszatér a cekker

Egyetértenek a vásárlók azzal, hogy Magyarországon is betiltják a műanyag zacskókat - derült ki a Ripost villámkutatásából. A többség tudja, hogy az eldobható műanyag szatyrok tönkreteszik a környezetet.

LOVE

Horváth Éva sokkoló fotókkal kampányol

A szépségkirálynőt nagyon elszomorítja, ami a környezettel történik...

OTTHONKA

Van még otthon régi szódapatronod? Mutatjuk, mit csinálj vele

Már csak eldobható szódapatront lehet kapni. A gyártó megszüntette a visszaválthatót, mert annak gyártása költséges és egyébként is alig van rá igény a PET palackos, buborékos ásványvizek világában. De mit tegyen, akinek akad még otthon ilyen?

KÜLFÖLD

Új ellenséget találhat az EU: gond van a mikrókkal!

Egy friss tanulmány szerint a mikrohullámú sütők olyan sok szén-dioxidot bocsátanak ki, hogy komoly károkat okoznak a környezetben, ezért szigorúbb szabályokra van szükség.

SZEX & MÁS

Egészen bizarr, ami a férfiak spermájával történik

Iskolai tanulmányainkból él bennünk egy kép az ondóban található spermiumok viselkedéséről. Farkincájukkal hevesen csapkodó, gyors mozgású sejteket láthatunk. Az a rossz hírünk van, hogy ma már egyre kevésbé van így.

Ezt mondta a Volkswagen a magyar dízelpénzről

A német autómárkánál fontosnak tartják, hogy Magyarországon is az Euro 1-4 motorokkal felszerelt dízel autók helyét minél gyorsabb ütemben, korszerű, Euro 6-os környezetvédelmi besorolású gépkocsik vegyék át. Jelenleg elemzik a nemzetközi gyakorlatban alk

Itthon is legyen dízeltámogatás!

Akár hárommillió forintnyi euro-támogatást kaphatnak a környezetszennyező Euro 1-4 besorolású dízelautóikat új, korszerű modellekre lecserélő németek. S mi a helyzet nálunk?

RIPOSTER

Gejzírként tört fel a szennylé Cekenden, rettegnek a falusiak

Döbbenetes felvételek keringenek az interneten arról a Cekenden működő szeméttelepről, amely már hosszú évek óta szerepel a hírekben, és nem éppen kedves történetek ezek.

KÜLFÖLD

Megint egy hajóbaleset: Több sérült és hatalmas környezeti kár

Videó is készült a tengerjáró luxushajó balesetéről, ami átszakította a betongátat és az autóút közepén állt meg. Többen megsérültek...

KEDVENC

Könyörögnek az állatvédők, ezért ne etessük soha kenyérrel a kacsákat

Gondolkozzunk végre felelősen, cselekedjünk az állatok és környezetünk érdekeit szem előtt tartva!

SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, mit tettek Bochkor Gáborék

A rádiózás istene és István Dani az Önindítóban pár napja arról beszéltek, mennyivel kisebb lenne a környezetszennyezés, ha újra működne a közösségi autózás.