1 éve

Szigetszentmiklósi olajkatasztrófa: ismét jelentős mennyiség jelent meg

Vérdíjat tűztek ki arra, aki a ráckevei Duna-ág katasztrófáját okozta, már majdnem 10 millió forintnyi nyomravezetői díj gyűlt össze.

Mint arról korábban a Ripost beszámolt, befejeződtek karácsonyra az első veszély elhárítási munkálatok a szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínén. Két héttel ezelőtt egy egyelőre ismeretlen tettes 6 köbméter olajat zúdított bele Szigetszentmiklóson egy csatornába, amely egyenesen a ráckevei Duna-ágba folyt. A vízügyesek 11 napi megfeszített munkával mentették a menthetőt, de a helyreállítás még évekig eltarthat.

Mindennek ellenére a az olajszennyezés elleni munkálatok fontos és aktív résztvevője, egy polgári természetőr arról a szomorú hírről számolt be közösségi oldalán, hogy a szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínén ismét jelentős mennyiségű olaj jelent meg az esőcsatorna kifolyó műtárgyban. A helyszínen lévő vízügyi ügyeletesek azonnal megkezdték az érkező olaj befogását.

Az olaj a gyors közbelépésnek köszönhetően nem került a Ráckevei-Soroksári Duna-ágba, sem a sérült területre. A hatóságok a helyszínen vannak, még a búvárok ezekben a percekben is lent vannak. Már biztos: a szennyezés a hálózatból érkezett!

Ilyen nincs és mégis van ! A szigetszentmiklósi olajszennyezés helyszínén ma ismét jelentős mennyiségű olaj jelent meg... Közzétette: Rikárd Pfeifer2020. december 30., szerda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!