1 éve

Drámai videó: elképesztő mit tettek a tengerbe fulladt tetemekkel

Az állatok tetemeit nem a szabályok szerint kezelték, ami az elégetésüket jelentette volna. Hanem az olcsóbb megoldást választották.

Ahelyett, hogy elégették volna Romániában, a midiai kikötőben 2019 novemberében a tengerbe fulladt juhokat, az erre szerződött cég a tetemek nagy részét egyszerűen elásta egy közeli település határában.

Ezzel igen komoly környezetszennyezést okozott, ami miatt bűnvádi eljárást kezdeményeztek az ügyben – számolt be róla a Transindex.

Hivatalosan 14 600 állatot szállított a Queen Hind, azonban a hajó kiemelésével próbálkozó cég szerint ennél több ezerrel lehetett magasabb a ténylegesen berakodott állatok száma.

Most pedig kiderült, az állatok tetemeit sem a szabályok szerint kezelték, ami az elégetésüket jelentette volna. Hanem az olcsóbb megoldást választotta a megsemmisítésre szerződött cég, azaz egyszerűen elásta a tetemek jelentős részét a Tulcea megyei Smârdan község határában.

Az ügy felderítése céljából mozgósították az összes érintett állami hatóság (egészségügyi és környezetvédelmi hatóságok, rendőrség) helyi munkatársait.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!