függetlenség

19 találat
EZO

Ennek a három csillagjegynek gyökeresen változhat az élete vasárnap

Megérkeznek az új esélyek.

POLITIK

Varga Judit: Erős nemzetek nélkül Európa gyenge marad

Csak a saját nemzeti érdekeit őszintén és bátran felvállaló tagállamok alkothatnak hosszú távon is sikeres európai közösséget.

HARCÉL

Gyurcsányék parancsolnak Kálmán Olgának

Az ellenzéki újságírók eddig csak a háttérből szervezték az ellenzéki politikát, most már Gyurcsány előtérbe is tolta néhányukat - hívta fel a figyelmet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán.

HARCÉL

Soros kegyeltjei megint hazudtak a magyar médiáról

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár visszautasította a magyar médiaviszonyokat érintő bírálatokat az EUObserveren kedden közzétett írásában, amellyel a brüsszeli hírportál korábbi cikkére reagált.

LELKIZŐ

Gregor Bernadett feltárta magányának az okát

A színésznő az elmúlt évtizedek alatt számos alkalommal tett pontot komoly párkapcsolat, sőt házasság végére.

KÜLFÖLD

Szétszakadhat Franciaország, Korzika forrong

Egyre nagyobb a feszültség a francia szigeten, miután a nacionalisták nyerték a regionális választásokat - a helyzet könnyen hasonló fordulatot vehet, mint a katalán válság.

KÜLFÖLD

Szenvednek a függetlenedés miatt a katalánok

Még mindig nem tudni, hogy Katalónia végül független állam lesz-e, vagy Spanyolország része marad, de ez a bizonytalan helyzet már rengeteg kárt okozott.

INSIDER

Micsoda változás, színes lesz az Erzsébet Híd!

Kék-fehér díszkivilágítást kap az Erzsébet Híd, a Gellért-hegyi vízesésnél pedig megidézik az északi fényt is. Hogy miért? December elején ünnepli Finnország a függetlenségének 100. évfordulóját, ez alkalomból pedig a hidunk is új színekben tündököl majd.

MANI

Ennek örülni fogsz: így változnak a mobilos előfizetések

Mobilszolgáltatókat érintő változások léptek hatályba október 24-től. Az új rendszernek sokan örülni fognak, hiszen számos előnye van. Mutatjuk, mi változott.

RIPOSTER

Kikiáltották Katalónia függetlenségét!

Megszavazták a Katalán Köztársaság létrehozásáról szóló javaslatot, ami így független, szuverén, demokratikus, szociális jogállam!

KÜLFÖLD

Bejelentette a katalán elnök: elkezdik a függetlenedést

Az október 1-jén alkotmánysértő módon megtartott függetlenségi referendumon a katalánok elsöprő többsége a függetlenség mellett tette le a voksát - a végső szót azonban a katalán kormány mondta ki.

KÜLFÖLD

Spanyolországban elszabadult a pokol

A függetlenségi népszavazás óta Katalónia és Madrid is forrong, Spanyolországot pedig lassan szétszakítja a válság.

KÜLFÖLD

Mi lesz veled, Katalónia?

Bár a spanyol kormány agresszívan próbálta megakadályozni, vasárnap a katalánok megszavazták az autonóm tartomány függetlenségét: több mint 2,25 millión járultak a szavazóurnák elé, és 90 százalékkal győzedelmeskedtek az igenek. Az viszont megjósolhatatla

KÜLFÖLD

A katalán függetlenség nem csak a spanyoloknak fájna

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy Katalóniát nem lehet megállítani, és a spanyol alkotmányt megsértve október 1-jén megrendezik a függetlenségi népszavazást.

KÜLFÖLD

Ezért vonult egymillió ember utcára Barcelonában

Katalán emberek százezrei tüntettek Barcelona utcáin azért, hogy így is kifejezzék, el akarnak szakadni Spanyolországtól. A piros-sárga-kék zászlók mellett "Viszlát, Spanyolország" feliratú táblákat emeltek a demonstrálók a magasba.

KÜLFÖLD

Pánikol Spanyolország: mi lesz Barcelonával?

Október 1-je gyászos nap lehet a spanyol történelemben: a katalán kormány közölte, hogy aznap rendezik meg a függetlenségi népszavazást.

KÜLFÖLD

Hamarosan szétszakadhat Spanyolország

Júniusban tűzik ki a katalánok a függetlenségi népszavazás dátumát - és a folyamatba az autonóm terület alelnöke szerint Madrid nem szólhat bele.

KÜLFÖLD

A független Skócia nem életképes

Éveken belül újra szavazhatnak a skótok a függetlenségükről - de nem járnak jól, ha hátat fordítanak az Egyesült Királyságnak.

OLDALVONAL

Nem lesz többé Real Madrid-Barcelona?

Katalónia ma szavazhat a Spanyolországtól való elszakadásról is. Ha a függetlenség-pártiak nyernek, akkor a világ focija lehet szegényebb egy rangadóval.