brexit

117 találat
KÜLFÖLD

Eddig utazhatunk személyivel Nagy-Britanniába, utána útlevélre lesz szükség

A brit belügyminisztérium hétfői tájékoztatása szerint októberig használhatják személyi igazolványukat a beutazáshoz azok az EU-állampolgárok, akik nem élnek Nagy-Britanniában. A Nagy-Britanniában élő uniós polgárok ugyanakkor még legalább négy évig szemé

INSIDER

Így néz ki a Brexit a magyarok szemével

Újév első napján Nagy-Britannia kilépett az Európai Unió közös piacáról. A megállapodás szerint marad a vámmentesség, viszont pontrendszerhez kötik a munkavállalást a külföldiek, így a magyarok számára is. Kint élő magyarokat kérdeztünk, mit szólnak a vál

KÜLFÖLD

Brexit – Megállapodás született az Egyesült Királyság és az EU jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerének feltételeiről

Megállapodás született az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről – jelentette be csütörtökön a londoni miniszterelnöki hivatal.

INSIDER

Megvan a megállapodás a Brexitről

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről született megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben.

HŰHA

„Koronavírust terjesztünk, bocsánat” – Vilmos herceg elővette a fura humorát

Vilmos herceg írországi látogatásuk során poénkodott a mentősökkel.

KÜLFÖLD

Hatalmas tömeg ünnepelt Londonban, kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból

Ugyanúgy számolt vissza a tömeg, mint szilveszterkor, majd megszólaltak a harangok.

KÜLFÖLD

BREXIT: Ezt üzente a magyaroknak a brit nagykövet

Facebook videót tett fel Lindsay.

INSIDER

BREXIT: mi változik szombat reggel a magyarok számára?

Január 31-én éjfélkor megtörténik a Brexit, Nagy-Britannia 47 év után kilép az Európai Unióból – de idén ez még semmilyen azonnal érzékelhető változást nem hoz a magyarok számára. Szombat reggeltől még 11 hónapig majdnem minden ugyanúgy folytatódik tovább

POLITIK

Az EP jóváhagyta Nagy-Britannia kilépését az EU-ból

Az Európai Parlament képviselői szerdán, brüsszeli kétnapos plenáris ülésükön tartott szavazáson jóváhagyták Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről (Brexit) szóló megállapodást.

KÜLFÖLD

Mégis sikersztori lehet a Brexit, több ország követheti a példát

A Dán Néppárt európai parlamenti képviselője arról beszélt egy nyilatkozatában, hogy az előttünk álló évtizedben több uniós tagállam is követheti a britek példáját.

KÜLFÖLD

Lélegzetelállító bulival ünnepelnék a Brexitet

A brit sajtóban megjelent információk szerint 2020. január 31-én nagyszabású bulit rendeznek Londonban. A szervező a Brexit párt vezetője, Nigel Farage, az apropó pedig, hogy a hónap végén Nagy-Britannia a tervek szerint végleg kilép az Európai Unióból.

KÜLFÖLD

Nyomoznak a britek Soros György ellen

Soros György milliárdos spekuláns gátlástalanul beavatkozik a szigetország belpolitikájába. A 2017. júniusi brit választások óta 400 ezer brit fontot (kb. 140 millió Ft) költött a Brexit-ellenes kampányra, célja a folyamat megakadályozása és egy új válasz

KÜLFÖLD

Pattanásig feszült a helyzet a briteknél, mindenki erre vár most

Nagy-Britanniában decemberben előrehozott választásokat tartanak, ezért a törvény értelmében a brit parlament szerdán feloszlott.

KÜLFÖLD

Most érkezett: eddig halasztják el a Brexitet

Úgy tűnik, hogy még tovább várni kell a végleges döntésre, idén nagyon valószínű, hogy nem lépnek ki a britek az unióból.

KÜLFÖLD

Brüsszelben dől el, lesz-e Orbán-beszéd 23.-án

A Brexit alakulásától függ, tud-e ünnepi beszédet mondani október 23.-án Orbán Viktor miniszterelnök. Ha rendkívüli uniós csúcsot hívnak össze, más lehet az ünnepi szónok.

KÜLFÖLD

Kötelező megegyezés a Brexitről, a tagállamok is aláírták a kilépést

Most már csak a londoni törvényhozásnak, illetve az Európai Parlamentnek kell jóváhagynia a megállapodást.

KÜLFÖLD

Hivatalos: megszületett a megállapodás a Brexitről

Boris Johnson is megerősítette a hírt.

SPORT

Bajban Ronaldo és Messi, nem utazhatnak Angliába?

Az október végi Brexit-határidőhöz kötött új törvény értelmében büntetett előéletű személyek nem léphetnek be Nagy-Britannia területére.

INSIDER

Nem hiszed el, mi csábítja haza az angliai magyarokat

Sorra költöznek haza a magyarok külföldről, így a szigetországból is - derül ki a statisztikákból. Míg az ottani helyzet egyre bizonytalanabb, itthon egy sor lehetőség várja őket. Nem csoda, ha sokan váltanak.

KÜLFÖLD

A migrációt nem menedzselni kell, hanem megállítani

A magyar kormány azt az álláspontot kívánja érvényesíteni az Európai Tanács által tárgyalt új keretstratégiában, hogy a migrációt nem menedzselni kell, hanem megállítani - mondta hétfőn Londonban Kovács Zoltán.

KÜLFÖLD

Óriási meglepetést jósolnak az EP-választásokra! A briteknek elegük van

Nigel Farage brit politikus idén januárban alapította meg Nagy-Britanniában a Brexit nevű pártot. Az új politikai formáció egy friss felmérés szerint az EP-választásokat toronymagasan megnyerheti.

RIPOSTER

Megbukott Juncker, még kettest sem kapott

A Századvég sorozatot indított, melyben az Európai Bizottság tagjainak eddigi demokratikus teljesítményét értékelik. Ezúttal Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökének tevékenységét vizsgálták.

KÜLFÖLD

Brexit-túlélőcsomagokat vásárolnak a britek

30 napra elég hideg élelem, miután Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból...Brexit box néven túlélőcsomagokkal készül a brexit utáni esetleges élelmiszerhiányra egy brit cég. A dobozban található összes élelmiszer tartós és könnyen tárolható konzerv: bol

INSIDER

Orbán Viktor: Szomorú vasárnap, pénzben is mérhető veszteség - videó

Az Egyesült Királyság kilépése, valódi Black Sunday, szomorú nap az Európai Uniónak - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben, a brit uniós tagság megszűnése dokumentumainak aláírására összehívott soron kívüli uniós csúcsot követően vasárnap.

INSIDER

Marozsán Erika tűnt fel Orbán Viktor Facebook-oldalán

A magyar miniszterelnök alighanem a mai rendkívüli EU-csúcs programját kommentálta a híres film dalával. Ma írják alá az unió állam- és kormányfői a Brexit lezárásáról szóló nyilatkozatot.

KÜLFÖLD

A Brexit durva mellékhatása: mi lesz így a sofőrökkel?

Amennyiben az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból, akkor azt a brit sofőrök is megérzik. Az EU-tagállamaiban ugyanis érvénytelen lehet a jövőben a vezetői engedélyük.

KÜLFÖLD

Viagra-pánik a briteknél! Egymillió darabot halmoztak fel belőle

A gyógyszergyártó cégek attól tartanak, hogy akadozni fog a gyógyszer ellátási rendszer is, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból.

KÜLFÖLD

Összeomolhat Nagy-Britannia egészségügye: nincs gyógyszer, a kórházak megkongatták a vészharangot

A Brexit miatt nehéz helyzetbe kerülhet a brit egészségügy.