2 éve

„Koronavírust terjesztünk, bocsánat” – Vilmos herceg elővette a fura humorát

Vilmos herceg írországi látogatásuk során poénkodott a mentősökkel.

Katalin hercegné és Vilmos herceg kedden utazott el egy háromnapos írországi körútra, aminek nem titkolt diplomáciai célja, hogy enyhítsék a Brexit miatt kialakult feszültséget az írek és a britek között.

A háromnapos turnéjuk első napján a délelőtti órákban találkoztak az ír államfővel, Michael D. Higginsszel, illetve az ország miniszterelnökével, Leo Varadkarral. Utána részt vettek egy közös megemlékezésen, amelyen azok előtt rótták le tiszteletüket, akik az írországi függetlenségi háborúban az életüket vesztették. Cambridge hercegi párjának este is volt programja, a híres Guinness Storehouse sörfőzdében volt jelenésük, ami az ország egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága.

Vilmos herceg itt kezdett el poénkodni, amikor éppen mentősökkel beszélgetett. A szó hamar a koronavírusra terelődött.

„Lefogadom, hogy mindenki úgy állít oda Önökhöz, hogy koronavírusa van és haldoklik. Mire gondolom elmagyarázzák nekik, hogy csak simán megfáztak” – kezdte a herceg, majd hozzátette, szerinte csak a média fújja fel az egészet, valójában nem is annyira drámai a helyzet. Majd mintegy mellékesen megjegyezte: „a hercegné és én koronavírust terjesztünk, sajnáljuk”.

A herceg és a hercegné is oktatást kapott egyébként a koronavírusról és arról, hogyan kell védekezni ellene. Ettől függetlenül mindenkivel kezet fognak – kesztyű nélkül – és állítólag ezt folytatni is szeretnék.

Természetesen a Guinness otthonában nem maradt el a sörkóstolás sem, majdnem fél litert meg is ittak fejenként.

„Azzal, hogy meglátogattuk a Guinness Storehouse-t, a nagymamám útját követjük, akinek 2011-ben bemutatták, hogyan kell tökéletesen sört csapolni. Most, hölgyeim és uraim, hadd áruljam el önöknek, nem gyakori, hogy egy kocsmába kell követnem a királynőt. De kíváncsian tesztelem le, igaz-e, hogy a Guinness finomabb Írországban, mint otthon!” – viccelődött a herceg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!