DIÉTA

Viszlát, nagy has! Eddz velünk!

Utálod a puha, lógó hasikádat? Szeretnéd, ha formásabb, feszesebb és izmosabb lenne nyárig? Segítünk! Kezdjük el együtt!
címkék:

Kerülöd a szűk ruhákat? Folyton úgy érzed, hogy behúzott hassal kell feszengened? Szeretnél elégedettebb lenni a külsőddel? Ezekkel a gyakorlatokkal és egy kis diétával elérheted a célodat.

1. Egyszerű felülések

A gyakorlatot már biztosan ismered. Bemelegítésként végezz el belőle 15-öt. Feküdj a talajra, húzd fel a lábad, tedd a fejed mögé a kezed és kezdheted is. Felüléskor lélegezz ki, amikor visszaereszkedsz, akkor jöhet a belélegzés.


2. Hasprés oldalra

Húzd fel az egyik lábad, emeld meg a felsőtested és érintsd meg felhúzott térdedet ellentétes könyököddel, miközben karjaidat most is a tarkódon kulcsolod össze. Felváltva ismételd mindkét irányba, végezz belőle 30-30 darabot.


3. Alhas erősítése

Emeld nyújtott lábad a levegőbe, karodat helyezd magad mellé, esetleg könnyítésképpen a feneked alá. Egyik lábadat emeld fel olyan magasra, hogy derékszöget zárjon be testeddel, majd ereszd vissza a másik mellé. Most pedig jöhet ugyanez másik lábbal. Mindkét lábbal 30-szor végezd el a gyakorlatot.


4. Nehezített gyakorlat

Végezz hasprést lábemeléssel! Feküdj hanyatt, egyik kezed nyújtsd magasan a fejed fölé, tested meghosszabbításaként, ugyanezen az oldalon lévő lábadat pedig szintén nyújtsd ki. Ellentétes lábad és karod maradjon behajlítva. Emeld meg felsőtested és nyújtott lábad úgy, hogy kinyújtott kezeddel megérintsd magasba emeld bokádat. Ismételd meg mindkét oldalra a gyakorlatot 20-szor.


5. Statikus hasizmozás

Helyezkedj el úgy, mintha fekvőtámaszozni készülnél. Karodat azonban ne nyújtsd, hanem könyöktámaszba tedd. Tested legyen egyenes, megfeszített, ezt a pozíciót tartsd ki 1-2 percig.


Természetesen a gyakorlatok végeztével ne felejts el nyújtani! Amellett, hogy jól fog esni, segít megpihenni a szervezetednek és megelőzheted vele a kiadós izomlázat is. Egészségedre!

címkék:
És ezeket olvastad már?