DIÉTA

Ha­tal­mas diéta-bak­lö­vé­sek, me­lyek miatt azon­nal leáll a fo­gyás

Kö­vet­ke­ze­tes­nek lenni nehéz, vi­szont szinte ga­ran­tált a csi­no­sabb alak. El­len­ben, ha oly­kor túl en­ge­dé­keny vagy ma­gad­dal szem­ben, romba dől­het min­den ered­mény, amit ko­ráb­ban el­ér­tél. 6 kri­ti­kus hely­ze­tet mu­ta­tunk, ami­kor jobb nemet mon­dani a csá­bí­tásra.
címkék:

Komplett étkezéseket hagysz ki

Ha kihagysz egy-egy étkezést, azzal nemcsak a nagyobb vércukorszint-ingadozásoknak teszed ki magad, hanem az akaraterődet is rombolod. Az agynak ugyanis glükózra van szüksége a működéshez. Ha nem kap táplálékot, ne csodálkozz, hogy nem lesz képes irányítani az étel utáni sóvárgást. Naponta legalább ötször egyél, kisebb adagokat, így soha nem kell attól félned, hogy kifosztod a hűtőt. Állj át agyban: nem korlátozod magad, hanem új, egészséges életmódra állsz át.

Kapkodva eszel

Ha gyorsan eszel, egyszerűen nem hagysz időt a testednek, hogy kiadja a „megtelt” jelzést, így sokkal több ételt nyelsz le, mint amennyire szükséged lenne. Lassíts le: teríts meg, élvezd ki az ízeket, és ne érezz semmilyen lelkiismeret-furdalást azért, mert élvezettel eszel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mindent felfalsz a hétvégén

A hétvégi szabad rablásnak sokszor a hét közbeni túlevés lesz a következménye. Persze nem azt mondjuk, hogy sosem szabad csalni a diétában, de elég, ha csak egyetlen étkezésnél ereszted el magad, nem egész hétvégén. Ha hétvégén mindent felfalsz, ami eléd kerül, a hét 30 százalékában egészségtelenül táplálkozol. Tényleg ezt akarod?

Egyre több sós ételt eszel

A só trükkös dolog, mert gyakran észrevétlenül eszünk többet miatta. Ám a só iránti sóvárgás pár hét sószegény étrend után elmúlik, sőt, jobban fogod érezni, és élvezni az ételek valódi ízét. Igyekezz kevesebb sóval főzni, a sós ropogtatni valókat pedig cseréld inkább zöldségekre.

Gyakran iszol alkoholt

Az alkohol hatására egyrészt jobban kívánjuk az ételt, másrészt pedig az akaraterőnk is hamar elpárolog. Ráadásul a szeszes italok nagyon hizlalnak. Kerüld őket, vagy ha néha-néha mégis meginnál egy pohárral, válaszd a szénhidrátszegény száraz fehérbort a szénhidrátban sokkal gazdagabb sörrel szemben.

Tévé előtt eszel

Ha elvonod a figyelmed evés közben, sokkal többet eszel, mintha odafigyelnél az étel ízére, állagára. Ha a tévé előtt alszol el, akkor pedig nem fogsz mélyen aludni, ez szintén hátráltatja a fogyást. Ha eszel, ülj asztalhoz. Ha tévét nézel, végezz el közben pár tornagyakorlatot. Ha pedig elálmosodsz, menj aludni, lehetőleg olyan időben, hogy másnapra kialudd magad.

Eközben a címlapon
címkék: