OLDALVONAL

Ver­rasztó Dávid el­árulta, ez az igaz­ság az úszó­bot­rány­ban

Meg­kap­ták új, csúcs­mo­dern edző­ter­mü­ket a ma­gyar úszó-vá­lo­ga­tott tag­jai a Duna Aré­ná­ban. A ver­seny­zők így abban az idő­pont­ban is tré­nin­gez­het­nek az uszo­dá­ban, mint a há­rom­szo­ros olim­piai baj­nok Hosszú Ka­tinka.
  • Szerző: ST

Február elején röppentek fel azok a hírek, hogy Hosszú Katinka nem engedi meg úszótársainak, hogy vele egy időpontban használják a Duna Aréna konditermét, és emiatt feszültség van a sportolók között. Az Iron Lady azóta egy kerekasztal beszélgetésen elmondta, hogy az ő kérése volt, hogy a reggeli időpontban egyedül használhassa a termet, és semmilyen konfliktusa nincs úszótársaival.

Katinkának nincs konfliktusa az úszótársaival
Katinkának nincs konfliktusa az úszótársaival
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Beszéltem személyesen Verrasztó Dáviddal és a többi magyar úszóval, minden rendben van köztünk. A versenyzőkkel nincs nézeteltérésem, ha rajtunk múlna, nem lenne semmiféle cirkusz

– mondta el Hosszú Katinka.

Verrasztó Dávid sosem haragudott Katinkára

A Magyar Úszó Szövetség segítségével az ügy rendezése érdekében új, minden igényt kielégítő erősítő-termet kaptak az úszó-válogatott tagjai, amelyet szerdán adtak át hivatalosan.

Katinkával jóban vagyok, volt egy kis összetűzésünk - nem pont vele-, úgyhogy így oldottuk meg. Minden héten beszélünk, a versenyeken találkozunk. Soha nem volt igazából harag köztünk, huszonkét-huszonhárom éve ismerem, így nem volt nehéz megoldani egy ilyen kis problémát

- mondta el a nak a háromszoros Európa-bajnok Verrasztó Dávid, az edzőterem átadásán.

Verrasztó Dávid sosem haragudott Katinkára
Verrasztó Dávid sosem haragudott Katinkára
Fotó: Markovics Gábor

Nem zavarja, hogy másik teremben kell edzenie

A klasszis úszók természetesen kipróbálták az új eszközöket, amelyekkel majd a szárazföldi edzéseket végzik. Verrasztóék egy héten hat napot kezdenek reggel hatkor a súlyok és különböző gépek között. A Hosszú Katinka által használt terem csupán pár méterre van innen.

Eközben a címlapon
Nekem mindegy, hogy reggel hatkor balra jövök be az uszodába, vagy jobbra

– mondta el ennek kapcsán Verrasztó Dávid.

Verrasztót nem zavarja, hogy másik teremben kell edzenie
Verrasztót nem zavarja, hogy másik teremben kell edzenie
Fotó: Markovics Gábor

Harag tehát nincs élsportolóink között, a jövőben mindannyian a lehető legjobb körülmények között végezhetik el a szárazföldi edzéseiket a Duna Arénában.