KÜLFÖLD

Elemi erő­vel csa­pott le a vihar a nép­szerű üdü­lő­he­lyen, több ha­lott

Ha­tal­mas vihar tom­bolt Gö­rög­or­szág több pont­ján is szerda este, leg­alább hat kül­földi éle­tét vesz­tette az íté­let­idő miatt.
  • Szerző: Ripost

Legalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt - közölte az ERT görög közszolgálati rádió.

Illusztráció.
Illusztráció.
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található - turisták körében közkedvelt - Halkidiki-félszigeten. Egy cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották.

Egy orosz férfinak és a fiának az életét egy kicsavart fa oltotta ki Potídea városában.

Egy román nőt és egy nyolcéves gyereket pedig a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütöttek agyon Néa Plagiában egy étteremben.

A tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt. Egy klinika viszont azt közölte, hogy 60-70 embert is el kellett látniuk, többnyire csonttörések miatt.

"Ez az első eset 25 éves pályafutásom során, hogy ilyet megéltem" - hangsúlyozta Athanasziosz Kalcasz, az egészségügyi intézmény vezetője az OPEN TV műsorában. "Annyira hirtelen és váratlanul történt minden" - tette hozzá.

Eközben a címlapon

A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer - főleg kelet-európai államokból érkezett - turista üdül.