TESTFACTOR

Napi 70 g szén­hid­rát: Íme, Ru­bint Réka zsír­gyil­kos ét­rendje

A leg­jobb étel­össze­ál­lí­tás a le­hető leg­ke­ve­sebb szén­hid­rát­tal! Éhes biz­tos nem le­szel, vi­szont ga­ran­tál­tan fogyni fogsz. Vágj bele te is az át­ala­ku­lásba minél ha­ma­rabb!
  • Szerző: F. E.
Fotó: 123RF

Február 20-án, hétfőn ismét kezdetét veszi a Nagy Átalakítás azzal az 5 szerencsés jelentkezővel, akik 6 héten keresztül Rubint Réka szakmai felügyeletével vesznek részt a programon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A lányok az edzések mellett természetesen az étrendjüket is Réka segítségével állítják össze, ám ugyanezeket a fogásokat te is elkészítheted otthon! Így velük együtt végigcsinálhatod az alakátalakító heteket.

A napi ötszöri étkezés betartása nagyon fontos és minden nap minimum 2-3 liter folyadék (ásványvíz, tea édesítőszerrel, fogyasztása javasolt. A kávéfogyasztás engedélyezett, de számolj a vízelvonó hatásával és próbálj meg minél több vizet fogyasztani utána.

Fotó: 123RF

Íme az otthon is elkészíthető diétás menüsor:

Hétfő: 58 g szénhidrát

Reggeli: Gombás rántotta (hozzávalók: 3 db tojás, 2 g vöröshagyma, 50 g csiperkegomba, 20 g étolaj, fogyaszd 2 db Update 1 Ripsszel)

Tízórai: Update1 élőflórás epres joghurt gyümölcsdarabokkal 125 g

Ebéd: Cigánypecsenye vajas mandulás brokkolival (Cigánypecsenye: 120 g sertéskaraj, 1 gerezd fokhagyma, só, 20 g zsír, őrölt bors, fűszerpaprika. A húst bedörzsölöd a fokhagymával, a fűszerekkel és a sóval. 15 percre félrerakod, majd előmelegített serpenyőben készre sütöd. Brokkoli: 300 g brokkoli, 10 g szeletelt mandula, só, 20 g zsír. A megolvasztott zsiradékra teszed a brokkolit és 1 dl vizet. Sózod és készre párolod, tálaláskor megszórod mandulával.)

Uzsonna: Update1 Gyümölcskosár

Eközben a címlapon

Vacsora: Amerikai káposztasaláta (200 g fejes saláta, 30 g Update1 majonéz, 30 g reszelt sárgarépa, só, 20 g vöröshagyma, fekete bors, őrölt kömény, 40 g tejföl. A káposztát, hagymát, répát összekevered és megsózod. 20 percig állni hagyod, majd kinyomkodod a levét. Összekevered a többi hozzávalóval és 140 g Update1 grill natúr sovány savósajttal tálalod.)

Kedd: 55 g szénhidrát

Reggeli: Update1 Bacon szalonnás-lilahagymás kenyérlángos 130 g

Tízórai: Update1 Rumos ízű meggyes müzli szelet 25 g

Ebéd: Fűszerkéregben sült csirkemell (130 g csirkemell filé, kakukkfű, majoránna, fekete bors, só, 30 g vaj. A vajat megolvasztod, hozzáadod a fűszereket és a sót, majd bekened vele a csirkemellet és 160 fokon előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöd. 15 g Update1 burgonyapürével tálald.)

Uzsonna: 1 db alma

Vacsora: Tojásos franciasaláta (30 g Update1 majonéz, 40 g tejföl, 20 g almakocka, 40 g cukormentes csemegeuborka kocka, 40 g főtt zellerkocka, 20 g főtt sárgarépa kocka, 1 db főtt tojás felkarikázva, 20 g főtt zöldborsó. A hozzávalókat a tojás kivételével összekevered, majd tálaláskor a tojásszeleteket a tetejére helyezed.)

Szerda: 60 g szénhidrát

Reggeli: Update1 Roppanós virsli 2 db, Update1 mustár, Update1 toast kenyér 2 db, uborkával

Tízórai: Update1 Kakaós keksz vaníliaízű krémmel töltve 30 g

Ebéd: Székelykáposzta (180 g savanyú káposzta, 120 g sertéscomb, 80 g víz, 30 g vöröshagyma, 15 g lecsó, 50 g tejföl, 20 g sertészsír, 1 gerezd fokhagyma, 10 g Update Norbi liszt, 3 g fűszerpaprika, só, őrölt bors, fűszerkömény. A sertészsírt megolvasztod, a kockára vágott vöröshagymát és a finomra vágott fokhagymát megpirítod. Ráteszed a felkockázott sertéscombot, megpirítod és a tűzről levéve rászórod a fűszereket és 2 percre pihenteted. A tejföl és a liszt kivételével a többi hozzávalókat ráteszed. Visszarakod a tűzre és kis lángon folyamatos keverés mellett készre főzöd. A Norbi lisztből és a tejfölből habarást készítesz és ezzel sűríted az ételt. Tálalás előtt további 2 percig forralod.)

Uzsonna: Update1 Kemencés szilvás lepény 16 g

Vacsora: Tárkonyos pulykaragu leves (60 g pulykacomb kocka, 10 g vöröshagyma, 40 g zöldborsó, 1 gerezd fokhagyma, 15 g sárgarépa, 100 g Norbi liszt, só, őrölt bors, tárkony, 1 db tojás, petrezselyem, libazsír, 3 dl víz. A libazsírt megolvasztod, a kockára vágott vöröshagymát és a finomra vágott fokhagymát megpirítod, majd ráteszed a felkockázott pulykacombot. A tojás és a liszt kivételével mindent hozzáadsz és készre főzöd. A Norbi lisztből és a tojásból tésztát gyúrsz. A kész tészta 10%-ából csipetkét készítesz és a levesben készre főzöd.)

Csütörtök: 52 g szénhidrát / nap

Reggeli: Főtt tojás paradicsommal, Update1 3,5 g veknivel

Tízórai: Update1 Almás-fahéjas müzliszelet 20 g

Ebéd: Update1 Pulyka Cordon Bleu (130 g pulykamell filé, 25 g szeletelt sonka, 20 g reszelt sajt, 1 tojás, 30 g Norbi liszt, 30 g Update1 morzsa, 300 ml olaj, só. A vékonyra szelt és kiklopfolt pulykamell filét sajttal és sonkával töltöd meg, majd bepanírozod és bő zsiradékban kisütöd. 15 g Update1 hagymás törtburgonyával tálalod, melyet a burgonyapüré pehelyből a csomagoláson található utasításnak megfelelően készítesz el. 30 g finomra vágott vöröshagymát 20 g libazsíron megpirítasz, borssal és kakukkfűvel ízesíted, majd a kész pürébe kevered.)

Uzsonna: Update1 Élőflórás őszibarackos joghurt gyümölcsdarabokkal 125 g

Vacsora: Pármai sonka saláta (100 g jégsaláta, 1 db karikára vágott főtt tojás, 30 g sonka, 30 g tejföl, 30 g Update1 majonéz, 20 g mozzarella sajt, oregánó, só. A hozzávalókat óvatosan összekeverve ízes salátát készítesz.)

Péntek: 60 g szénhidrát

Reggeli: Update1 Proteinpalacsinta, Update1 Sárgabarack lekvárral

Tízórai: Update1 Tojásos krém 150 g

Ebéd: Update1 Bolognai spagetti

Uzsonna: Update1 Vanília ízű turmix, 1 adag italporból

Vacsora: Update1 Fűszeres sertés grillkolbász 2 db, paprikával és Update1 mustárral

Szombat: 56 g szénhidrát

Reggeli: Túrófasírt majonézzel (50 g túró, 100 ml olaj, 15 g vöröshagyma, 1 db tojássárgája, 20 g Mester morzsa, só, fekete bors, 30 g Update1 majonéz. A túrót, a vöröshagymát és a tojást a fűszerekkel együtt összekevered. Ha túl laza a szerkezete a morzsa egy részét is belekeverheted. Kis golyókat formázol belőle és előmelegített sütőben készre sütöd.)

Tízórai: Update1 Tiramisu édesítővel

Ebéd: Update1 Zöldbabfőzelék sertéspörkölttel 350 g

Uzsonna: Update1 Grissino natúr 50 g, Trappista sajt szeletelve 50 g

Vacsora: Csurgatott tojásleves kolbásszal (340 ml víz, 1 db tojás, 40 g karikázott füstölt kolbász, 15 g kockázott vöröshagyma, 10 g Norbi liszt, 7 g sertészsír, 1 gerezd aprított fokhagyma, fűszerkömény, só, fekete bors, fűszerpaprika. A sertészsírt megolvasztod, a kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát megpirítod majd félrehúzod a tűzről és elkevered benne a fűszereket. 2 percig pihenteted. Rászórod a lisztet, felöntöd vízzel és elkevered, majd amikor felforrt a felvert tojást belecsurgatod.)

Vasárnap: 64 g szénhidrát

Reggeli: Főtt tojás paradicsommal és 3,5 g Update1 veknivel

Tízórai: Update1 Almás-fahéjas müzliszelet 20g

Ebéd: Fűszeres sertésszűz pirított szalonnával (130 g sertésszűz, 40 g kockázott szalonna, 10 g kockázott vöröshagyma, 1 gerezd aprított fokhagyma, só, bors, kakukkfű, majoránna, rozmaring. A szalonnát kiolvasztod, hozzáadod a vöröshagymát és a  fokhagymát majd megpirítod. Sózod, fűszerezed és ráteszed a karikázott sertésszüzet. Fedő alatt közepes lángon 20 perc alatt készre párolod és Update1 burgonyapürével tálalod.)

Uzsonna: Update1 Meggyes pite110 g

Vacsora: Update1 Csokoládé ízű turmix, 1 adag italporból

Ez a cikk nem kommentelhető.