FITTFAZÉK

Minden diétázó álma ez: isteni kókuszos csokoládé, ami nem hizlal

Végre egy igazi csokoládé, ami garantáltan nincs agyoncsapva cukorral. Ugyanis ez egy házi készítésû finomság és csak az került bele, ami tényleg kell: a hozzávalókon kívül sok-sok szeretet! A cukrot messzire számûztük, így nemcsak finom, hanem egészséges is!
  • Szerző: Ripost

Ha még soha nem érezted a színtiszta csokoládé ízét, itt az alkalom, hogy próbát tegyél! De nehogy elindulj a boltba, inkább olvasd el ezt a receptet!

Mert most olyan csokoládét készítünk, ami garantáltan mentes minden adalékanyagtól, sőt, cukor egyáltalán nem kerül bele!

Az alapja nagyon egészséges kókuszzsír, ebbe kell belekeverni a kakaót és a tejport. Minderre jön a kókuszchips... hmmm... Ehhez a finomsághoz már csak a pálmafás tengerpart hiányzik! Csukd le a szemed, amikor a szádba teszel egy darabkát a kókuszos csokiból: látni fogod magad előtt a tengert és a pálmafát is!

 

 

Update1 Házi Kókuszos Csoki

Knap Daniella receptje

Hozzávalók:

  • 65 g Update1 Kókuszzsír
  • 25 g holland kakaópor(20-22%-os)
  • 35 g cukrozatlan, zsíros tejpor
  • 30 g Update zero porrá darálva
  • kókuszchips vagy kókuszreszelék, ízlés szerint

Így készítsd:
1. A kókuszzsírt mérd ki egy tálba, és mikróban olvaszd fel.

2. Ezután kézi habverő segítségével keverd el benne a többi hozzávalót. 

3. Majd a masszát öntsd sima szilikon formába. (Ez az adag két 13x13 cm-es formához elég.)

4. A még képlékeny csoki tetejét szórd meg a kókuszchips-el, majd tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. 

5. Dermedés után, tetszés szerint vágd fel és már  fogyaszthatod is!

 Tippek:

- Nem fontos szilikon formát használnod a kiöntéshez, viszont mindenképpen valamilyen műanyagot válassz, mert arról könnyen leválasztható a kész csoki.

- Ne készítsd túl vastagra a csokit, ez a vékony, roppanós változat sokkal finomabb!


- A kókuszreszeléket érdemes eleve belekeverni a csokiba a többi alapanyaggal együtt, viszont a chipset érdemes a tetejére szórni.
- Szobahőmérsékleten  könnyen megolvad, így fogyasztásig mindig tartsd hűtőben.