KÜLFÖLD

Meg­szó­lalt az új-zél­andi mé­szá­ros nagy­ma­mája: meg­döb­bentő dol­got állít

A nagy­mama meg­ren­dülve kért bo­csá­na­tot az ál­do­za­tok csa­lád­ja­i­tól.
  • Szerző: Ripost

Megszólalt az új-zélandi terrortámadás elkövetőjének, Brenton Tarrantnak a családja. A 28 éves ausztrál férfi nagymamája megrendülve kért elnézést az áldozatok családjaitól.Mint mondta, felfoghatatlan a számára, hogyan volt képes bárki ilyen szörnyűséget tenni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 81 éves Marie Fitzgerald elmondta, rémálmában sem hitte volna, hogy az unokája képes ölni. Most pedig 50 ártatlan halála szárad a lelkén.

A nagymama úgy írta le Tarrantot, mint egy számítógépes kockát, akit a játékokon kívül semmi sem érdekelt, még a lányok sem. Sőt, a nagymama szerint éppen azért fordult az informatika felé, mert annyira szégyenlős volt, hogy nem mert beszélni egyetlen nővel sem.

A nagymama állítja: apja haláláig Tarrant boldog, kiegyensúlyozott volt. Az elvesztése azonban megviselte. Hét évig csak utazgatott Európában és Ázsiában.

"Az utazásai során megváltozott" - állítja az Ausztráliában élő nagymama, aki hozzátette, velük sose beszélt a szélsőséges nézeteiről.

Tarrant édesanyja is sokkot kapott,amikor meghallotta, mi történt. Éppen tanított az iskolában, ahol dolgozik, amikor újságírók kezdték el zaklatni. Tőlük tudta meg, mit művelt a fia.

Eközben a címlapon