LELKIZŐ

Meg­lepő tit­ko­kat árult el II. Er­zsé­bet: nyíl­tan be­szélt a csa­lád­já­ról

Egy új do­ku­men­tumfilm je­lent meg a ki­rály­nő­ről, amely­ben meg­csil­log­tatta hu­mo­rát is.
  • Szerző: Ripost

Humorosan és meglepő őszinteséggel mesélt életéről II. Erzsébet királynő az ITV legújabb dokumentumfilmjében. A brit uralkodóval Sir David Attenborough beszélgetett, természetesen érintve a kertészkedést is.

Azt sokan tudják, hogy a királynő szívesen időzik a kertben, számos virágot és fát ültetett az elmúlt évtizedek alatt, valamint heves természetvédő is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"A fák, amelyeket mutatott, meg fogják változtatni az éghajlatunkat és talán 50 év múlva már más növények lesznek itt őshonosok" - mondta Attenborough, amelyre a királynő huncutul csak annyit válaszolt: "Könnyen megeshet. De én már nem leszek itt akkor".

A kerti forgatást egy helikopter zavarta meg. A királynő ekkor fapofával csak annyit mondott: "Úgy hangzik, mintha Trump vagy Obama jönne".

De akkor is megcsillogtatta humorérzékét, amikor a palotában dolgozóknak adta át a karácsonyi ajándékokat. Szokás szerint aláírt fotót kaptak a beosztottak, ám egyiküknek azt mondta: "Szeretném Önnek átnyújtani ezt. Ez csak a képkeret. Legalább használhatja valamire".

A kamerák előtt megosztott egy családi titkot is. Mint kiderült, a dédunokái nagyon szeretik leverni a díszeket a Buckingham-palotában felállított karácsonyfáról. A királynő azonban egy cseppet sem bánja ezt. "Legalább ők érezzék jól magukat" - fogalmazott. Majd azért hozzátette, lehet a gyerekekkel kellene feldíszíttetni a fát, akkor jobban becsülnék a díszeket és mások munkáját.

Eközben a címlapon