KÜLFÖLD

Május végén meg­buk­hat Em­ma­nuel Mac­ron?

Ma­rine Le Pen, a fran­cia Nem­zeti Gyű­lés párt ve­ze­tője fel­szó­lí­totta Em­ma­nuel Mac­ront, hogy amennyi­ben nem a je­len­legi kor­mány­párt nyeri a május végi eu­ró­pai par­la­menti vá­lasz­tá­so­kat, akkor le kell mon­da­nia.
  • Szerző: WM

Emmanuel Macron francia elnök korábban úgy nyilatkozott: májusban minden erejét arra fordítja, hogy pártja megnyerje a május végén esedékes európai parlamenti választásokat. Macron legnagyobb politikai ellenfele, a Nemzeti Gyűlés vezetője, Marine Le Pen ezt a kijelentést úgy kommentálta, hogy ezek szerint az EP-választás népszavazás lesz Macron mellett vagy ellen. Le Pen szerint, ha nem Macron pártja kapja a legtöbb szavazatot, akkor azonnali hatállyal le kell mondania.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Macron ismét úgy viselkedik, mintha egy mozgalom vezetője lenne csupán. Francia emberek millióit állította félre, akikhez már nem beszél, nem törődik velük

- vélekedett Le Pen, aki nem  levegőbe beszél. A legfrissebb közvélemény-kutatások ugyanis azt mutatják, hogy április végén a Nemzeti Gyűlés már népszerűbb volt Macron pártjánál.

Marine Le Pen és Emmanuel Macron egy korábbi tévé vitán.
Marine Le Pen és Emmanuel Macron egy korábbi tévé vitán.

Sokakat megdöbbentett egyébként, amikor a Nemzeti Gyűlés vezetői bejelentették, hogy a mindössze 23 éves Jordan Bardella vezeti majd a párt EP-listáját.