KÜLFÖLD

Május végén megbukhat Emmanuel Macron?

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Gyûlés párt vezetője felszólította Emmanuel Macront, hogy amennyiben nem a jelenlegi kormánypárt nyeri a május végi európai parlamenti választásokat, akkor le kell mondania.
  • Szerző: WM

Emmanuel Macron francia elnök korábban úgy nyilatkozott: májusban minden erejét arra fordítja, hogy pártja megnyerje a május végén esedékes európai parlamenti választásokat. Macron legnagyobb politikai ellenfele, a Nemzeti Gyűlés vezetője, Marine Le Pen ezt a kijelentést úgy kommentálta, hogy ezek szerint az EP-választás népszavazás lesz Macron mellett vagy ellen. Le Pen szerint, ha nem Macron pártja kapja a legtöbb szavazatot, akkor azonnali hatállyal le kell mondania.

Macron ismét úgy viselkedik, mintha egy mozgalom vezetője lenne csupán. Francia emberek millióit állította félre, akikhez már nem beszél, nem törődik velük

- vélekedett Le Pen, aki nem  levegőbe beszél. A legfrissebb közvélemény-kutatások ugyanis azt mutatják, hogy április végén a Nemzeti Gyűlés már népszerűbb volt Macron pártjánál.

Sokakat megdöbbentett egyébként, amikor a Nemzeti Gyűlés vezetői bejelentették, hogy a mindössze 23 éves Jordan Bardella vezeti majd a párt EP-listáját. 

És ezeket olvastad már?