DIÉTA

Kasza Tibor ki­tá­lal - be­teg­sége miatt fogy az éne­kes

Ki­üté­sek bo­rí­tot­ták a tes­tét, gyo­mor­pa­na­szai vol­tak, az or­vo­sok di­ag­nó­zisa le­súj­totta Tibit.
  • Szerző: KM

Másfél évvel ezelőtt kiütések tucatjai jelentek meg Kasza Tibi testén, s mivel akkor ért haza Thaiföldről, joggal hihette, valami egzotikus kórt szedett össze. Az orvos diagnózisa ennél is lesújtóbb volt a számára.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– Gluténérzékenységre is gyanakodtak, a gyomortükrözés pedig igazolta is ezt - mondta Tibi a nak. – Előrehaladott állapotú volt a betegségem. Ez nem egy úri hóbort, súlyos autoimmun betegség: a bélbolyhaim ellaposodtak, így a szervezet egy idő után nem bontja le a tápanyagokat. Egy apró adagnyi glutén is beindítja ezt a folyamatot.

A betegség jelentősen növeli a vastagbél- és pajzsmirigyrák kockázatát, így az énekesnek cselekednie kellett.

– Miért pont én? - kérdezgettem magamtól. A párom, Andi meg a kezébe vette a sorsom. Beleásta magát a témába, és talált is egy céget, amely ilyen alapanyagokkal foglalkozik. Tragikusan éltem meg, hogy nem ehetem a kedvenc ételeim.Teljes életmódváltáson estem át.Elfogadtam lassan azt, amit nagyon nehéz volt: jelenleg nincs erre a betegségre semmilyen gyógymód, vagy orvosság. Bármilyen durván hangzik, ez ma még gyógyíthatatlan, rengeteg odafigyeléssel és önfegyelemmel azonban szinten tartható.

Így jó ideje azt eszem, amit Manker főz, és teljesen tünetmentes vagyok. Glutén-, cukor -, szénhidrát- és laktózmentesen táplálkozom, és olvadnak le rólam a kilók - magyarázta Tibi.

Darai Andrea az Instagram-oldalán pedig meg is osztja csodareceptjeit.