OLDALVONAL

Ezért mon­dott cső­döt Kas­sai a BL-rang­adón

Nem vé­let­len a ma­gyar sztár­já­ték­ve­zető egyre több hi­bája.
  • Szerző: vav

Kedd este óta Kassai Viktorról beszél az egész sportvilág. A Real Madrid-Bayern München BL-negyeddöntőt vezető magyar focibíró botrányos ítéleteivel magára haragította a német csapat vezetőit és sztárjait, no és sok millió futballszurkolót. A hazai bajnoksághoz képest már túl magas az európai szint?

Túl nagy neki a szintkülönbség az NB I és a BL között?
Túl nagy neki a szintkülönbség az NB I és a BL között?
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Mindenre felkészültünk, ám a játékvezetőre nem. Ilyen ítéletek a negyeddöntőben nem születhetnek. A bíró teljesítménye rosszabb volt, mint a miénk"

- füstölgött Carlo Ancelotti, miután csapatát, a Bayern München kiverte a BL-ből a Real Madrid.

Az olasz szakvezető ennél keményebben már nem is kritizálhatta volna Kassait. Sajnos nem véletlenül lett ennyire dühös a müncheniek sztáredzője.

Vidalék (23) még az öltözőben is Kassaira támadtak
Vidalék (23) még az öltözőben is Kassaira támadtak
Fotó: AFP

Kassai sorozatban hihetetlenül nagy hibákat követett el a Real győzelmével (4-2) és továbbjutásával záródó meccsen. Mind a két oldal kárára tévedett, tehát nem arról volt szó, hogy szándékosan akarta befolyásolni a találkozót.

A Bayernnek befújt egy vitatható tizenegyest, de aztán jogtalanul kiállította Arturo Vidalt a hosszabbítás előtt. Utána Cristiano Ronaldo két lesgóllal eldöntötte a meccset, de Sergio Ramos öngólja előtt is volt egy lesgyanús szituáció.

Eközben a címlapon

Más az iram

Kassai a társaival teljes csődöt mondott. Felvetődik a kérdés: hogy bírja - nem feltétlenül fizikailag! - egy ilyen meccs tempóját az a játékvezető, aki hétről hétre az NB I-ben bíráskodik. A hazai és a nemzetközi tempót össze sem lehet hasonlítani.

Itthon is kap kritikát bőven
Itthon is kap kritikát bőven
Fotó: MTI

Több, a -nak névtelenül nyilatkozó bennfentes szerint éppen ezért lehet, hogy ez a rangadó megérdemelt volna egy angol, vagy egy olasz játékvezetőt. Egy olyat, aki hétről hétre hasonló tempójú, éles meccset vezet hazájában.

Kassait hivatalosan senki nem fogja kritizálni főnökei közül. A legnagyobb bírálat az lesz, hogy most most hónapokig nem kaphat meccset Európában, csak idehaza.