FITTFAZÉK

Itt az ősz leg­fi­no­mabb di­é­tás sü­tije: Almás-fa­hé­jas pite cukor nél­kül

Egy­sze­rűen nem lehet el­len­állni ennek az is­teni sü­te­mény­nek! Sze­ren­csére nem is kell, mert alig van benne szén­hid­rát, nyu­god­tan ehetsz be­lőle több sze­le­tet is! Imád­juk, mert finom!

Ez a rostokban és vitaminokban gazdag gyümölcs sohasem hiányozhat az asztalodról, főleg ősszel nem, amikor itt a szezonja. Sütibe vele! Ezt a mennyei finomságot bátran fogyaszthatod akkor is, ha éppen diétázol.

Almás-fahéjas kevert pite

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Knapp Daniella receptje

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 10 dkg Update1 Norbi liszt
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg natúr joghurt
  •  3 db L-es méretű tojás
  • 2 dkg Update zero édesítőszer
  • 1teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
  • 1mokkáskanál őrölt fahéj

a tetejére:

Eközben a címlapon
  • 2 db közepes, savanykás alma
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 teáskanál Update1 zero édesítőszer
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj

az öntethez:

  • 4 dkg maltit
  • 1 dkg víz
  •  5 dkg cukrozatlan, langyos habtejszín
  •  1 dkg vaj

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra.

2. A tésztához a lisztet, a sütőporral és a fűszerekkel egy tálban keverd össze.

3. Egy másik tálba a felolvasztott vajat, a joghurtot, a tojásokat, az édesítőt  keverd homogénre. Ezután egy kézi habverővel dolgozd hozzá a lisztes részt a folyékony alapanyagokhoz.

4. A piteformát (kb. 22cmX3cm) vajazd ki, szórd meg egy kevés liszttel és öntsd bele a tésztát.

5. A meghámozott almákat vágd vékony szeletekre és keverd össze citromlével, fahéjjal és édesítőszerrel. Szép sorban rakd a tészta tetejére az almaszeleteket.

6. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig süsd alsó-felső sütéssel, majd az utolsó 10 percben, ha van, kapcsold be légkeverést, hogy az almák kissé megpiruljanak a tetején.

7. Az öntethez a maltitot a vízzel egy edénybe melegítsd fel, de TILOS közben kavargatni. Kicsit rázogasd és amikor elkezd barnulni vedd le a tűzről.  Add hozzá a vajat, valamint a langyos habtejszínt és tedd vissza a tűzre, és rövid idő alatt sűríts be.  A megsült pitét locsold meg a karamellás öntettel, szeleteld és már tálalhatod is.

Tippek:

- a sütéshez legjobb szilikon piteformát használni - az öntethez csak a maltit jó, mert a többi édesítőszert nem lehet karamellizálni - öntet nélkül is nagyon finom, tehát az akár el is hagyható a befejező lépés