kulcsár edina
Szeretnél olyan reggelit, ami finom és édes, de amit mégis azzal a tudattal ehetsz, hogy teljesen egészséges? Próbáld ki a joghurtos zabpalacsintát!
Szereted egészséges reggelivel indítani a napodat? Néhány falattal, ami kellőképpen eltelít, de nem emeli magasba a vércukorszinted, s amelytől akár délig is jóllakottnak érzed magad? A joghurtos zabpalacsinta épp ilyen: rengeteg benne a teltségérzetet adó rost, cukrot nem, csak lassan lebomló egészséges szénhidrátokat tartalmaz. Ha gyümölcsökkel kombinálod, végképp nem érzed úgy, hogy bármit is meg kellene vonnod magadtól az ünnepeken, hiszen a finom, édes ízről nem kell lemondanod.
Hozzávalók (4 palacsintához) :
Így készítsd el:
1. Az áfonyán kívül minden hozzávalót önts a turmixgépbe, majd turmixold simára. Ha túl sűrű a tészta, lazítsd egy kevés mandulatejjel. Ha túl híg, akkor adj hozzá még egy-két kanál zabpelyhet, és turmixold újra össze.
2. Vajazz, vagy olajozz meg egy tapadásmentes serpenyőt. Kanalazz bele egy kevés palacsintatésztát, és dobj rá néhány szem áfonyát. Ha megsült, fordítsd át a palacsintát, és süsd aranyszínűre a másik oldalát is.
3. Az elkészült palacsintákat tedd egy tányérra, s már tálalhatod is a finom reggelit! Egy pici mézet vagy juharszirupot is adhatsz hozzá.