DIÉTA

Itt a bi­zo­nyí­ték: napi 8 pohár víz így se­gíti a fo­gyást

A fo­gyó­kú­rás ta­ná­csok kö­zött az első he­lyen sze­re­pel, hogy igyál több vizet. De vajon ez tény­leg segít? A Pre­vent­ion új­ság­írója, Marygrace Tay­lor ki­pró­bálta. Lás­suk az ered­mé­nye­ket!
címkék:

Egy brit kutatásban a fogyókúrázókat arra kérték, hogy a diétás ételek mellett minden étkezés előtt igyanak meg fél liter vizet. 12 hét múlva kiderült, hogy az étkezés előtt vizet ivók átlagosan másfél kilóval többet fogytak, mint azok, akik enélkül diétáztak. Vajon ez annak köszönhető, hogy a víz miatt a többet ivó csoport tagjai kevesebbet ettek?

Fotó. Pinterest
Fotó. Pinterest

A Prevention újságírója, Marygrace Taylor kipróbálta, mi történik, ha két hétig minden étkezés előtt megiszik két jókora pohár vizet, de semmi mást nem változtat az étrendjén. A kérdés az volt, fogyni fog-e, és kevésbé érzi-e majd magát éhesnek. Vagy egyszerűen csak 20 percenként rohangál majd a vécére?

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó. Pinterest
Fotó. Pinterest

Először evés előtt körülbelül 30 perccel itta meg a vizet, de semmilyen változást nem érzett. Amikor azonban közvetlenül evés előtt ivott, azt vette észre, hogy nagyjából a korábbi adagok negyedét hagyja a tányéron, ám soha nem érzi éhesnek magát. Ráadásul feltűnt neki, hogy több az energiája – különösen akkor, amikor ebéd után korábban erőtlennek és álmosnak érezte magát.

Fotó. Pinterest
Fotó. Pinterest

A két hét alatt valamivel több, mint fél kilót adott le – ez nagyjából megfelel az egészséges fogyás mértékének, és csak annyi történt, hogy több vizet ivott, mint korábban. Vagyis itt a bizonyíték: az evés előtt elfogyasztott víz tényleg fogyaszt! De az tény, hogy sokat fogsz vécére járni (ami viszont kifejezetten hasznos a méregtelenítés szempontjából).

Forrás: Prevention

címkék: