INSIDER

Ilyen durva bír­ság­gal sújt­hatja a fa­pa­do­so­kat a fo­gyasz­tó­vé­de­lem

Több órás já­rat­ké­sé­sek, fur­csa já­rat­tör­lé­sek, túl­fog­la­lá­sok, el­fo­gad­ha­tat­lan poggyász­ke­ze­lé­sek, szé­gyen­le­tes tá­jé­koz­ta­tás és prob­lé­ma­ke­ze­lés miatt áll a bál a fa­pa­dos lé­gi­tár­sa­sá­gok körül. A Rya­nair és a Wizz Air ma­gyar uta­sok tö­me­gé­nek ár­nyé­kolta be a nya­ra­lá­sát. Most el­já­rás in­dult el­le­nük.
  • Szerző: Ripost

Betelt a pohár! 11 nappal azután, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala átfogó vizsgálatot indított a Ryanairrel szemben, mert a cég több alkalommal is Magyarországon hagyta utasai bőröndjét, a Miniszterelnökség tegnap bejelentette: a Wizz Air ellen is eljárás indult. „Elfogadhatatlannak tartjuk a Wizz Air Légitársaság elmúlt napokban, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren folytatott utasok tucatjainak nyaralását tönkre tevő gyakorlatát. Különösen felháborító, ahogyan a légitársaság a saját hibájából előállt helyzetet kezeli, a tájékoztatás minimumát sem biztosítva az általa megkárosított utasoknak” – olvasható a hivatalos közleményben.

Fotó: Pinterest
EZT OLVASTAD MÁR?

Csomagokat és utasokat is a földön hagynak

Mint arról a beszámolt, a Wizz Air több utasával is közölte: túlfoglalás történt, ezért hiába váltottak érvényes jegyet az adott járatra, csak egy későbbi géppel utazhatnak tovább. A Ryanair pedig többek közt két Budapest–Las Palmas járatánál is a magyar fővárosban hagyta az utasai csomagját, ráadásul múlt hétvégén több járatát úgy törölte, hogy arról csak az utolsó pillanatban, vagy egyáltalán nem tájékoztatta az utasait. Volt, akinek nem csak az eredeti járatát, de az átfoglalását is törölte az ír fapados, meghiúsítva a nyaralását. Szintén gond, hogy a két fapadosnál egyre gyakoribbak a több órás késések, miközben az utasok szinte semmilyen tájékoztatást, illetve élelmet nem kapnak.

Fotó: Facebook

Órákat késtek péntekre virradóra is

A Budapest Airport hivatalos tájékoztatója szerint csütörtökről péntekre virradóra is számos fapados járat adta fel a leckét az utasoknak. A Wizz Air ciprusi járata csütörtök 23 óra 55 perc helyett pénteken hajnali 3 óra 13 perckor érkezett meg, míg a péntek hajnalban Cataniából érkező utasaik 3 és fél órát késtek. A Wizz Air éjszakai londoni és madridi járatainál pedig több mint két órás késést regisztráltak, míg a Ryanair az alig hetven perces Prága–Budapest utat 119 perces késéssel teljesítette.

Eközben a címlapon

Hogy milyen bírságot kapott nemrég a Ryanair, milyen szintű büntetést tesz lehetővé a magyar jog és mit tehetnek a károsultak, köztük több híresség is, akikkel kitoltak a fapadosok, kiderül a szombati napilapból! Keresd az újságárusoknál!