LELKIZŐ

Édes­apja hi­á­nyá­tól szen­ved Har­sá­nyi Le­vente!

A rá­diós mű­sor­ve­zető évek­kel ez­előtt vesz­tette el sze­re­tett szü­lő­jét, ám a mai napig kép­te­len túl­tenni magát a vesz­te­sé­gen.

Évekkel ezelőtt hunyt el Harsányi Levente édesapja, ám a műsorvezető máig nem tudta feldolgozni a szörnyű veszteséget. Levente úgy érzi, továbbra is jelen van az életében imádott apukája, aki hat éve ment el.

"Amikor apu meghalt, azt éreztem, mindennek vége. Borzasztó nagy fájdalom ez. Két olyan pillanat van, amikor az ember érzi, hogy felnőtt: az egyik a gyermeke születése, majd a saját szülőjének elvesztése."

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Harsányi Leventének hiányzik az édesapja.
Harsányi Leventének hiányzik az édesapja.
Fotó: Korponai Tamás

"Aztán persze lassan rájövünk, hogy az élet megy tovább. De szerintem egy ilyen veszteségen sosem teszi túl magát az ember, inkább csak megszokni lehet, hogy valaki nincs többé" - nyilatkozta a Lokálnak Harsányi, aki a történtek ellenére hiszi, hogy az édesapja látja őt.

"Nagyon sokszor érzem, mennyire jó lenne, ha még itt lenne és válaszolna a kérdéseimre. Hiányoznak a tanácsai. De közben ez mind azt jelenti, hogy itt van, jelen van, figyel és követi az életemet a mai napig" – folytatta a tévés, akit nagyon bánt, hogy második gyermekét már nem ismerhette az apukája.

"Apu legnagyobb szívfájdalma az volt, hogy visszanézve több száz évre a családfát, kislány nem született a Harsányi-ágon. És most már igen. Hiszek benne, hogy látja."

Az édesapja most különlegesen büszke lehet a fiára, hiszen Levente nemrégiben egy rákbeteg kisfiún, Ferikén segített. A kisfiú édesanyja segítséget kért Leventétől és a Petőfi rádió Talpra, magyar! című műsorának csapatától ahhoz, hogy be tudjanak rendezni egy steril szobát az otthonukban, és gyermekük a kezelés után megfelelő körülmények között lehessen.

Eközben a címlapon

Levente egy percet sem tétovázott, rögtön segített, így a család és a beteg kisfiú vágya hamar teljesülhetett.