OLDALVONAL

Újabb csoda a BL-ben, ki­ütöt­ték az angol sztár­csa­pa­tot

Hiába a hat rú­gott gól, a mil­li­ók­ból össze­ra­kott csa­pat­nak Eu­rópa leg­jobb nyolc csa­pata közé sem si­ke­rült be­jut­nia. Gu­ar­diola ilyen korán még soha nem esett ki a so­ro­zat­ból.
  • Szerző: HBK

A Monaco hazai pályán 3–1-re legyőzte a Manchester Cityt, idegenben szerzett több góljának köszönhetően pedig bejutott a labdarúgó Bajnokok ligája lenegyeddöntőjébe.

Érthető a nagy öröm, a Monaco kiütötte a BL-ből a Manchester Cityt
Érthető a nagy öröm, a Monaco kiütötte a BL-ből a Manchester Cityt

Az első meccsen a Monaco 3–2-re is vezetett, de a City azt a meccset megfordította, és 5–3-ra nyerni tudott. A visszavágón is jól kezdett a francia csapat, 2–0-ra vezetett a szünetben, amivel továbbjutásra állt.

EZT OLVASTAD MÁR?

A második félidőben az eurómilliókból felépített manchesteri sztárcsapat szépített, de pár perccel később megint gólt szerzett a Monaco. Az eredmény nem változott, mind a két csapat hat gólt szerzett a párharc során, de a francia együttes több gólt tudott idegenben szerezni, így továbbjutott.

Érdekesség, de a Cityt edző Pep Guardioa edzőként korábban még egyszer sem esett ki ilyen korán a csapataival a BL-ben (korábban a Barcelonát és a Bayern Münchent irányította).

A legjobb nyolc közé a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Bayern München, a Borussia Dortmund, a Juventus, a Monaco és a Leicester City jutott be.