DIÉTA

Fi­gyelj, ennyit szá­mí­ta­nak az apró ét­rend­vál­toz­ta­tá­sok!

A di­é­tá­ban min­den apró vál­toz­ta­tás szá­mít! Éhezni per­sze nem sza­bad, de ha egy-két dol­got le­cse­rélsz az ét­ren­ded­ben, annak a ha­tá­sát már egy hónap alatt ko­moly ki­lók­ban mér­he­ted. Meg­mu­tat­juk, mennyit fogy­hatsz, ha pár dol­gon vál­toz­tatsz.

A szakértők egyetértenek abban, hogy az életmódváltást kis lépésekben kell elkezdened: ha ugyanis valamit radikálisan megváltoztatsz, csak egy darabig tart ki a lelkesedés, de utána könnyebben visszakerülsz a régi kerékvágásba. A kisebb változtatásokhoz könnyű ragaszkodni, a hatásuk pedig összeadódik. Lássuk, mennyit fogyhatsz velük.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Hagyd el a napi kólát

Ha naponta egy dobozos üdítővel kevesebbet iszol, 39 gramm, azaz 15 teáskanálnyi cukorral fogyasztasz kevesebbet. Ez havonta akár fél kilónyi fogyást is jelenthet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Narancslé helyett egyél meg egy narancsot

Ha az egész gyümölcsöt elfogyasztod, rengeteg telítő hatású rostot is magadhoz veszel. Ez pedig havonta 25 dkg mínuszban mutatkozhat meg.

Mondj le a hétvégi sütiről vagy fagyiról

Ne gondold, hogy a hét végén minden korlátozás nélkül megengedheted magadnak a cukrászsüteményt – ha beéred egy kisebb adaggal, vagy a cukormenteset választod, az havi szinten fél kilótól is megszabadíthat.

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Felejtsd el a tejszínhabot!

A cukorban gazdag, tejszínhabos kávécsodák helyett inkább igyál meg egy egyszerű, tejhabos cappuccinót édesítőszerrel, vagy egy csésze cukor nélküli teát. Egy hónap alatt ez akár fél kilót is jelenthet.

Hagyd ki a vacsora mellé ivott bort

Napi egy pohár bor elhagyása szintén fél kilót jelent.

Eközben a címlapon

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Tarts húsmentes hétfőt

Ha nem ragaszkodsz minden nap a húsételhez, helyette legalább egyszer valamilyen zöldséges vacsorát tálalsz, az havi 20-30 dkg mínuszban jelentkezik.

Ne vegyél a kenyérből!

Hetente egyszer hagyd el teljesen a kenyeret egy étkezésnél, és ezzel máris 20-30 dkg fogyást értél el egy hónap alatt. Ha gyakrabban tartózkodsz a kenyértől, még többet fogyhatsz.

Figyelj a salátaöntetre

Felejtsd el a majonézes salátaönteteket, a salátádra csak egy pici olívaolajat csepegtess. Ez máris fél kiló fogyást jelent havi szinten.